15:38 10.08.2016

Нові співробітники МВС заявляють про незаконне стеження і тиск з боку "старих" міліціонерів", які залишилися в системі

3 хв читати
Нові співробітники МВС заявляють про незаконне стеження і тиск з боку "старих" міліціонерів", які залишилися в системі

Бійці полку МВС України "Миротворець", які до Революції гідності були громадськими активістами, а з початком конфлікту на Донбасі пішли на фронт у складі добровольчих батальйонів, заявляють про незаконне стеження з боку окремих співробітників МВС, які мають на них "зуб".

Зокрема, боєць полку МВС України "Миротворець" Сергій Бондар на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу розповів, що окремі співробітники міліції, які згодом пройшли переатестацію і перейшли до Нацполіції, з грудня 2014 р. ведуть за ним стеження, що переривалося лише на той період, коли він виконував завдання в зоні АТО в складі добровольчого батальйону.

"Це підтверджено неодноразово стороною обвинувачення у справі Бузини (журналіст Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року - ІФ). Тобто щойно активність на фронті знизилася і хлопці почали повертатися з фронту, за нами відновили стеження", - розповів С. Бондар.

За його словами, стеження організувала група з числа екс-міліцейських керівників структурних підрозділів, які після створення Національної поліції України перейшли на службу в новостворене відомство.

"Зараз склалася така ситуація, коли люди, які брали активну участь у громадському житті країни, а потім тривалий час перебували на фронті, не лише позбавляються права і можливості легально формувати і наповнювати силові відомства країни, але і активно видавлюються з військових підрозділів. Нам точно відомо, що кримінальний розшук і керівництво МВС чинили тиск на керівництво підрозділів "Київ-2", "Гарпун", "Миротворець" для того, щоб не допустити нас до зарахування до цих формувань", - розповів С. Бондар.

Боєць "Миротворця" зазначив, що ще навесні 2013 року відбулося кілька побиттів і нападів на громадських активістів.

"Ми всі люди з активною громадянською позицією. З 2010 року ми боролися з незаконним будівництвом, свавіллям... у часи режиму Януковича (екс-президента України Віктора Януковича – ІФ) проти мене було сфабриковано три кримінальні справи за 296 ст. КК (хуліганство). У часи Майдану за нами стежили, співробітники МВС приводили групи "тітушек", щоб вони нас били. Всі, хто нас переслідував, уникли покарання, і всі вони перебувають на своїх посадах", - заявив він.

У свою чергу, боєць батальйону МВС "Гарпун" Олександр Войтко розповів, що після того, як бійці батальйону в зоні АТО затримали за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами полковника МВС України Владислава Деркача, на адресу активістів організації "С14" загрози посилилися.

"У березні 2016 року прийшов запит на 5-х бійців, в якому кримінальний розшук вимагав інформації про нас від наших командирів. А я проходжу лише потерпілим за однією кримінальною справою і ніде не проходжу як підозрюваний. Це ще раз підтверджує, що кримінальне угруповання в МВС продовжує переслідувати патріотів", - висловив переконання О. Войтко.

Розповідаючи про мотиви організації стеження, боєць "Гарпуна" висловив переконання, що "мета – або сфабрикувати проти нас якісь кримінальні справи, або використовувати дані, щоб здійснити якусь розправу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА