16:21 11.08.2016

ОПЗ аварійно зупинений - перший заступник голови

3 хв читати
ОПЗ аварійно зупинений - перший заступник голови

ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у ніч з 10 на 11 серпня виконало вимушену аварійну зупинку заводу, повідомляє Фонд державного майна, цитуючи лист в.о. голови правління-директора ОПЗ Олександра Федчуна.

"Порушуючи вказівки прем'єр-міністра, в ніч з 10 на 11 серпня 2016 ПАТ "Укртрансгаз" різко зменшило подачу природного газу на ОПЗ, у результаті чого для запобігання аварійній ситуації на пожежо- та вибухонебезпечному підприємстві були змушені провести аварійну зупинку заводу і припинити випуск продукції", - цитує ФДМ отриманий документ.

"Укртрансгаз" - "дочка" НАК "Нафтогаз України" заявляє про те, що ОПЗ самостійно припинив споживання природного газу. За даними газової компанії, це було зроблено на підставі її повідомлення від 4 серпня поточного року, в якому говорилося про відсутність у контрагента підтверджених номінацій на серпень 2016 і порушення споживачем умов договору на транспортування газу в частині оплати авансу. "Укртрансгаз" додає, що своєчасно направив заводу повідомлення про втрату чинності.

Фонд держмайна, що керує 99,57% акцій ОПЗ, заявляє про те, що підприємство продовжить роботу в штатному режимі найближчим часом, для чого в четвер у відомстві було два засідання наглядової ради ОПЗ.

На них, зокрема, було дано згоду на укладення договору з НАК "Нафтогаз України" щодо поставок ОПЗ в серпні 2016 природного газу обсягом до 45 млн куб. м.

Крім того, наглядова рада ухвалила рішення про реструктуризацію боргу в 360 млн грн перед державним Укргазбанком і відстрочку погашення кредиту на кінець року.

ФДМ також повідомляє, що ще одне засідання наглядової ради відбулося 10 серпня і на ньому було ініційовано скликання на 15 вересня позачергових зборів акціонерів ОПЗ.

Як повідомлялося, увечері 18 липня "Укртрансгаз" заявив про початок процедури відключення ОПЗ від газопостачання через порушення умов договору на транспортування природного газу в липні 2016 року - відсутність передоплати, а також перевищення номінованого відбору газу в поточному місяці цього ж року. "Укртрансгаз" уточнював, що тримав тиск на мінімально допустимому для роботи обладнання підприємства рівні 9 атм. за норми 14 атм.

Однак потім було досягнуто домовленості про припинення підключення на період підписання ОПЗ договору на купівлю газу. Після цього Мінекономрозвитку дозволило НАК "Нафтогаз України" укласти з ОПЗ такий договір на постачання в липні 2016 року 45 млн куб. м газу за 302,6 млн грн.

У НАК зазначали, що складнощі з укладанням договору були пов'язані з тим, що в цій угоді існувала зацікавленість як для "Нафтогазу", так і для ОПЗ, оскільки перший заступник голови правління НАК Сергій Перелома, що перебуває під слідством, також очолює наглядову раду ОПЗ.

Фонд держмайна України оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ 13 червня 2016 року з початковою ціною 13,175 млрд грн (близько $531 млн). Однак він завершився безрезультатно, оскільки до 19 липня ніхто не подав заявку покупку об'єкта.

За даними ФДМ, чистий збиток ОПЗ за підсумками першого кварталу 2016 року становив 418,65 млн грн, чистий дохід - 1 млрд 718,68 млн грн.

Виробництво аміаку в січні-березні 2016 становило 153,2 тис. тонн, карбаміду - 223,9 тис. тонн, перевантаження аміаку інших виробників - 598,8 тис. тонн, перевантаження карбаміду інших виробників - 23,6 тис. тонн, перевантаження метанолу - 17,7 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА