17:00 12.08.2016

Голову правління банку "Михайлівський" підозрюють у розкраданні 870 млн грн, його затримано

2 хв читати

Прокуратура міста Києва в п'ятницю повідомила про підозру у вчиненні кримінального злочину голові правління ВАТ "Банк Михайлівський" за фактом розкрадання 870 млн грн банківських коштів та доведення фінустанови до неплатоспроможності.

"Службовець разом з невстановленими досудовим слідством особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку була виведена багатомільйонна сума грошей вкладників... Так, зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на основі незаконного договору перерахував 870 млн грн на рахунок підприємства з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

У прокуратурі Києва також повідомили, що голова правління був затриманий під час спільної операції прокуратури міста, ГУ Нацполіції та працівників СБ України.

Також повідомляється, що банківському службовцю інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою), і ст.218-1 (Доведення банку до неплатоспроможності) КК України.

У прес-службі столичної прокуратури поінформували, що наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

У повідомленні прокуратури м. Києва не вказується ім'я затриманого банківського службовця.

19 травня 2016 року голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив свою посаду. В.о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

23 травня Національний банк України 23 травня зарахував ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і звинуватив його в здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк "Михайлівський" був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого НБУ вів роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

Згідно з повідомленням регулятора, 20 травня 2016 року І.Дорошенко повідомив, що залишив посаду, і в цей же день банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даними.

Банк "Михайлівський" зареєстрований 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк "Михайлівський" за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-ше місце в групі українських недержавних банків з 109 банків, що діють у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА