17:49 12.08.2016

Кабмін України затвердив і передав РНБО розширений список санкцій "Савченко-Сенцова"

2 хв читати
Кабмін України затвердив і передав РНБО розширений список санкцій "Савченко-Сенцова"

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив і передав до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) оновлений перелік персональних санкцій проти осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України.

Згідно з оприлюдненим у п'ятницю на сайті уряду розпорядженням №574 від 8 серпня, цей перелік розроблений у зв'язку з ухваленням судовими органами РФ незаконних обвинувальних вироків і вчиненням інших протиправних дій щодо громадян України та відповідно до закону "Про санкції", а також на виконання рішення РНБО від 25 березня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка".

У тексті розпорядження зазначено, що Кабмін схвалив і вніс на розгляд РНБО свої пропозиції з цього питання "за переліком згідно з додатком".

При цьому сам перелік не опублікований, оскільки є матеріалом "для службового користування".

Як повідомлялося, 17 березня 2016р П.Порошенко під час візиту в Брюссель передав главі Європарламенту Мартіну Шульцу і президенту Європейської ради Дональду Туску санкційні пропозиції України щодо осіб, які сфабрикували справу проти Н.Савченко. Пізніше стало відомо, що список містить 46 позицій.

24 березня Кабінет Міністрів України схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування обмежувальних заходів до фізичних осіб, які причетні до протиправних дій щодо української льотчиці, народного депутата Н.Савченко. РНБО затвердила його. Повний список із 84 фізичних осіб зазначений в рішенні РНБО від 25 березня 2016 року і введений у дію указом президента від 29 березня 2016 року №121/2016.

8 липня спікер МЗС України Мар'яна Беца повідомила, що в міністерстві працюють над розширенням списку санкцій "Савченко-Сенцова" за рахунок кейсів інших незаконно засуджених у Росії українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА