13:42 15.08.2016

Голова передвиборного штабу Трампа міг отримати $12,7 млн із "чорної каси" Партії регіонів

2 хв читати
Голова передвиборного штабу Трампа міг отримати $12,7 млн із "чорної каси" Партії регіонів

Керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, екс-радник колишнього президента України Віктора Януковича Пол Манафорт у період із 2007 по 2012 рр. міг отримати $12,7 млн з України, повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України агентству "Інтерфакс-Україна".

"Серед прізвищ осіб у списку так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів, яку за заявою В.Трепака (колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака - ІФ) розслідують детективи Національного антикорупційного бюро України, значиться, зокрема, Пол Манафорт. Згідно зі списками, на витрати, пов'язані з цією особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад $12,7 млн. Останній запис у "книзі" щодо П.Манафорта датується 5.10.2012 р.", - розповіли в прес-службі.

У НАБУ наголосили, що наявність прізвища П.Манафорта в "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, оскільки в графі одержувачів значаться підписи інших осіб.

У бюро зазначили, що досудове розслідування в цьому провадженні триває.

Раніше в матеріалі The New York Times із посиланням на НАБУ йшлося, що "рукописні бухгалтерські книги засвідчують $12,7 млн прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта від проросійської політичної партії Януковича з 2007 по 2012 рік".

У виданні також зазначають, що ім'я П.Манафорта 22 рази фігурує в так званій чорній касі, в якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за п’ять років. При цьому мета виплат чітко не вказана. Також зазначено, що ці витрати, зафіксовані в рукописних записах, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не було перевірено.

У свою чергу адвокат голови передвиборного штабу Д.Трампа заявив виданню, що П.Манафорт не отримував "ніяких подібних грошових виплат".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА