14:14 15.08.2016

Звинувачення в технічній несправності сайта е-декларування в Україні безпідставні - експерт ПРООН

2 хв читати

Керівник проекту "Прозорість і доброчесність публічного сектора" Програми розвитку ООН в Україні Іван Пресняков вважає безпідставними звинувачення в технічній несправності сайта електронної системи декларування доходів чиновників.

"Офіційну позицію Програма розвитку ООН наразі напрацьовує. Я можу висловити власну позицію і свого проекту. Очевидно, дещо прикро бачити, що, з одного боку, система зараз повністю технічно справна і запущена. І всі, хто хоче, може переконатися в цьому, зайшовши на відповідні веб-сайти. А з іншого боку – вчора було прикро чути всі ці розмови про нібито технічну несправність і внаслідок цього не отримати цей заповідний сертифікат для того, щоб система вже повністю вважалася легальним інструментом ", - сказав він українській службі радіо "Свобода" в понеділок.

І.Пресняков зазначив, що експертний висновок щодо захищеності системи перебуває під грифом "для службового користування", тому громадськість не змогла з ним ознайомитися. "Але те, що ми вчора почули від компанії-розробника під час дискусії, засвідчило, що в принципі ні Держспецзв'язок, ні їхня підрядна організація навіть не тестували сайт порталу декларацій щодо проникнень", - наголосив він.

Експерт послався на пояснення компанії-розробника "Міранда", що було проведено тестування презентаційного сайта НАЗК. "Тобто, це два різні продукти. Фактично державні органи сказали, що вони легко "хакнуть" державні органи НАПК, але при цьому забули подивитися на сайт електронного порталу декларацій", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА