11:39 16.08.2016

Близько тисячі правоохоронців стежитимуть за правопорядком біля суду у справі "торнадівців"

2 хв читати
Близько тисячі правоохоронців стежитимуть за правопорядком біля суду у справі "торнадівців"

Близько тисячі співробітників поліції і військовослужбовців Національної гвардії України залучені до охорони громадського порядку біля будівлі Оболонського районного суду Києва, де у вівторок розглядатимуть справу колишніх співробітників роти спеціального призначення МВС України "Торнадо", повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

У поліції нагадали, що судове засідання відбуватиметься в закритому режимі.

Напередодні на сайті Оболонського суду з'явилося повідомлення про те, що у вівторок у зв'язку з повідомленнями про можливе блокування роботи та для гарантування безпеки відвідувачів і учасників процесів в суді 16 серпня - неробочий день, окрім розгляду кримінального провадження стосовно "торнадоівців".

Як повідомлялося, у червні 2015 року в Луганській області було затримано і заарештовано 8 осіб, зокрема семеро – бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо". Глава МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти. З кінця 2015 року в Оболонському райсуді Києва розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх командира і співробітників "Торнадо" у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів.

2 серпня 2016 року бійці й активісти кількох добровольчих батальйонів заблокували виходи з будівлі Оболонського райсуду, де має відбутися чергове засідання з колишнім працівникам роти "Торнадо". Згодом під судом сталася бійка, під час якої люди у формі "Торнадо" намагалися закидати шинами, борошном і пляшками з водою правоохоронців, які охороняли будівлю суду, а також намагалися перелізти через паркан. На місці конфлікту був розпилений сльозогінний газ.

Голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко повідомив, що під час протистояння від отруєння газом постраждали 15 співробітників Нацгвардії і 12 поліцейських, при цьому він наголосив, що "поліція і Нацгвардія газ не застосовували".

Водночас прес-служба Нацгвардії повідомила, що військовослужбовці Національної гвардії не застосовували сльозогінний газ, особовий склад не постраждав.

6 серпня стало відомо про те, що трьом активним учасникам заворушень біля будівлі суду оголошено про підозру у скоєнні групового порушення громадського порядку (ст. 293 Кримінального кодексу України).

9 серпня засідання було перенесено через відсутність одного з адвокатів - захисника одного з підозрюваних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА