12:23 16.08.2016

Суд відмовив у взятті під варту голови АМПУ, призначивши йому заставу на 1,4 млн грн

2 хв читати
Суд відмовив у взятті під варту голови АМПУ, призначивши йому заставу на 1,4 млн грн

Шевченківський районний суд Києва відмовив у затриманні голови Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) Андрія Амеліна.

Згідно з визначенням суду, до нього надійшло клопотання слідчого про застосування до глави АМПУ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки йому було повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

На переконання слідчого, голова АМПУ підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину. Він зазначив, що існують ризики приховування від органів досудового розслідування та суду, знищення, перекручення речей чи документів, які мають важливе значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконного впливу на свідків та інших невстановлених співучасників злочину у цьому кримінальному провадженні, а також перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином.

Між тим суддя врахував, що він добровільно з'явився до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, що свідчить на його користь і спростовує доводи прокурора та слідчого щодо існування ризиків, щодо спроб ухилитися від слідства і суду. Інших даних, які б свідчили про недотримання процесуальної поведінки підозрюваним, слідчому судді не було надано.

Крім того, приймаючи рішення про міру запобіжного заходу, суд врахував, що злочин, у вчиненні якого підозрюється голова АМПУ, належить до категорії економічних у сфері власності. Підозрюваний не має судимості, одружений, має на утриманні неповнолітніх дітей, має бездоганну репутацію, що підтверджується наданими стороною захисту документами, і свідчить про наявність у нього стійких соціальних зв'язків, які є стримувальнимфактором для запобігання ризикам, визначеним у клопотанні.

Це ж свідчить про можливість застосування до нього іншого, більш м'якого запобіжного заходу. На думку суду, застава у розмірі 1 тис. мінімальних заробітних плат є достатньою і розумною мірою для зазначеної особи.

Таким чином суд постановив відхилити клопотання слідчого і застосувати до голови АМПУ запобіжний захід у вигляді застави в 1,378 млн грн.

Як повідомлялося з посиланням на заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, голову АМПУ А. Амеліна було повідомлено про підозру у розтраті коштів за рахунок підвищення вартості поставок паливно-мастильних матеріалів (ПММ).

"Спільними заходами антикорупційного управління Мінінфраструктури та департаменту захисту економіки СБУ викрито стару-нову схема розкрадання коштів. Внаслідок безпідставного завищення в лютому-березні 2015 року вартості поставок паливно-мастильних матеріалів компанією ТОВ "ВОГ-Рітейл" (Луцьк), ДП АМПУ завдано збитків на суму 3,5 млн грн", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА