12:42 16.08.2016

Колишнього першого заступника голови Дніпропетровської міськради оголошено в розшук

2 хв читати

Прокуратура Дніпропетровської області оголосила в розшук колишнього першого заступника голови Дніпропетровської міської ради.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, 9 серпня чиновнику було заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).

У прокуратурі зазначають, що підозру було вручено родичам чиновника.

"У період своєї діяльності цей чиновник, використовуючи своє службове становище та діючи в інтересах юридичних осіб, умисно не організував та не проконтролював укладення договорів на оформлення пайової участі забудовників у створенні інженерно-транспортної інфраструктури міста, в результаті чого 53 підприємства не сплатили до державного бюджету грошові кошти у вигляді пайових внесків на суму понад 18,3 млн. грн", - повідомили в прес-службі.

Співробітники слідчого управління встановили, що перший заступник мера, знаючи про рішення Дніпропетровської міськради та господарського суду Дніпропетровської області про передання на баланс одного з комунальних підприємств об'єктів нерухомості, не забезпечив їх виконання. У результаті 230 об'єктів нерухомої комунальної власності залишилися на балансі підприємств ЖКГ, у подальшому визнаних банкрутами, а об'єкти нерухомості через процедуру ліквідації перейшли у власність приватних юридичних осіб.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ прокуратури Дніпропетровської області. Прізвища чиновника правоохоронці не називають, але посаду першого заступника голови Дніпропетровської міськради з 2000 до 2013 рр. і з 2014 до 2015 року обіймав Анатолій Крупський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА