12:47 16.08.2016

"Укрзалізниця" просить керівництво країни законодавчо врегулювати відшкодування коштів за перевезення пільговиків

2 хв читати
"Укрзалізниця" просить керівництво країни законодавчо врегулювати відшкодування коштів за перевезення пільговиків

ПАТ "Укрзалізниця" направила листи до уряду України й обласних керівників з проханням вирішити проблему з відшкодуванням коштів за перевезення пільговиків приміськими поїздами в нормативно-правовому полі.

"Вперше в історії "Укрзалізниці" за перевезення пільговиків місцеві бюджети компенсували державному перевізнику лише 3% за шість місяців поточного року. Заборгованість становила близько 200 млн грн. Місцева влада орієнтується на відсутність субвенцій з державного бюджету, в цьому році вони взагалі не передбачені", - йдеться в прес-релізі "Укрзалізниці".

ПАТ зазначає, що такий відсоток покриття витрат із перевезення пільгових пасажирів є критичним, щорічно місцеві бюджети компенсували залізничного перевізника, загалом, не більше 50%, але показник 3% ще не фіксувався.

"Окремі органи місцевої влади взагалі не вважають за потрібне платити за перевезення пільговиків. Серед тих, які зовсім не платять за перевезення, виявилися Київ, Харківська, Одеська, Львівська, Тернопільська та Рівненська області", - повідомляє ПАТ.

Зазначена ситуація, за його даними, склалася через неврегульованість питання в нормативно-правовому полі.

Зокрема, залізничники просять підтримати на урядовому рівні внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших, передбачених законодавством пільг, зокрема щодо залізничного транспорту.

Також залізничники підтримують введення адресних грошових виплат пільговим категоріям громадян, що дасть перевізнику можливість отримувати повну вартість проїзду незалежно від соціального статусу громадян.

Вирішення зазначених питань дозволить стабільно і безпечно здійснювати приміські пасажирські перевезення залізничним транспортом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА