15:30 16.08.2016

Екс-директор звалища на Львівщині заарештований на два місяці з правом внесення застави

2 хв читати
Екс-директор звалища на Львівщині заарештований на два місяці з правом внесення застави

Галицький районний суд м. Львова обрав запобіжний у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів екс-директору львівського комунального підприємства "Збиранка" Богдану Горбалю, якому підзвітне Грибовицьке сміттєзвалище.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суд також постановив, що підозрюваний може сплатити заставу в сумі 110 тис. 240 грн.

Б.Горбаль є підозрюваним у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 3 пожежних і співробітника цього ж підприємства 30 травня поточного року в результаті сміттєвого зсуву.

Суд взяв до уваги доводи прокуратури про те, що на волі підозрюваний може ухилитися від слідства і суду, а також може вплинути на свідків, зокрема, своїх колишніх підлеглих.

Аргументи адвоката Б.Горбаля про те, що його 72-річний підзахисний співпрацював зі слідством, а також хворий на ішемічну хворобу серця і серцеву недостатність, внаслідок чого кілька років перебуває на амбулаторному лікуванні, суд не взяв до уваги.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року у міському звалищі Львова біля с.Грибовичі стався сміттєвий зсув, у результаті якого загинуло 4 людини - троє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області та еколог ЛКП "Збиранка", тіло якого не знайдено досі .

У результаті були відкриті кримінальні провадження за фактом загибелі 4 людей і в зв'язку зі службовою недбалістю посадових осіб ЛКП "Збиранка". Наприкінці минулого тижня трьом посадовим особам цього підприємства було оголошено підозру у службовій недбалості. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, такі рішення були ухвалені на підставі результатів проведених експертиз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА