11:11 17.08.2016

30 серпня чинності набуде закон про квоту в 5% на працевлаштування учасників АТО

1 хв читати
30 серпня чинності набуде закон про квоту в 5% на працевлаштування учасників АТО

У Державній службі зайнятості зазначають, що 30 серпня набуде чинності закон, яким встановлюється квота для учасників антитерористичної операції (АТО) у 5% на підприємствах, де працює більше ніж 20 працівників, а також про компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску за них.

"Закон передбачає повну компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску у разі працевлаштування за направленням служби зайнятості учасників АТО на термін не менше ніж два роки. Крім того, за цією категорію безробітних закріплюється квота в 5% на підприємствах, установах та організаціях, де працює більше ніж 20 співробітників", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Держслужба зайнятості вважає, що завдяки закону безробітні учасники АТО зможуть працевлаштуватися на 40% швидше.

Згідно з повідомленням, від початку бойових дій на сході України статус безробітного мали 38,6 тис. учасників АТО, з них 36,5 тис. осіб отримували допомогу з безробіття.

Державною службою зайнятості працевлаштовані 8,4 тис. учасників АТО, при цьому кожен четвертий працевлаштований за сприяння служби зайнятості обіймає керівні посади, а ще майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА