14:43 17.08.2016

Апеляцію на продовження арешту екс-бійцю "Січі" Гуменюку розглянуть 29 серпня

2 хв читати
Апеляцію на продовження арешту екс-бійцю "Січі" Гуменюку розглянуть 29 серпня

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на продовження арешту колишнього бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка, який за версією слідства кинув гранату в правоохоронців біля будівлі парламенту в серпні 2015 р., на 14:00 29 серпня поточного року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ухвалила колегія суддів у середу у зв'язку з тим, що І.Гуменюка не було доставлено до будівлі суду. При цьому про причини відсутності заарештованого не повідомляється.

Раніше розгляд скарги на арешт І.Гуменюка переносився тричі - один раз через недоправлення підсудного до суду, двічі - через те, що матеріали його справи не надійшли до Апеляційного суду з Печерського райсуду Києва, який ухвалював рішення про тримання під вартою.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 р. Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади. Після цього біля будівлі парламенту розпочалися сутички мітингувальників, які виступали проти голосування за цей законопроект, із правоохоронцями. Унаслідок сутичок і кинутої в правоохоронців гранати загинуло кілька нацгвардійців, постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

До ЄРДР було внесено зведення за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця), ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва обрав усім 18 затриманим, підозрюваним у заворушеннях біля ВР 31 серпня, запобіжний захід: 16 із них заарештовано на 60 днів без можливості внесення застави, ще двоє перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

2 вересня 2015 р. Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про тримання під вартою терміном на два місяці головного фігуранта інциденту біля будівлі ВР І.Гуменюка, який, за версією слідства, кинув гранату в правоохоронців. Його захист подав апеляцію на це рішення суду. Відтоді суд неодноразово приймав рішення щодо продовження арешту.

8 серпня 2016 р. адвокат І.Гуменюка Олександр Свиридов повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що цього дня Апеляційний суд мав розглянути скаргу на продовження арешту І.Гуменюку до 31 серпня, але переніс слухання на 17 серпня, оскільки до суду не надійшли матеріали у цій справі з Печерського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА