16:28 17.08.2016

Заборгованість за рішеннями суду, виконання яких гарантовано державою, становить 3,2 млрд грн

2 хв читати
Заборгованість за рішеннями суду, виконання яких гарантовано державою, становить 3,2 млрд грн

Заборгованість більш ніж за 155 тис. судовими рішеннями, виконання яких гарантовано державою, станом на серпень 2016 року становила 3,2 млрд грн, повідомила глава Державної казначейської служби Тетяна Слюз.

"Станом на серпень 2016 року в Держказначействі за відповідною бюджетною програмою ("Заходи щодо виконання рішень суду, які гарантовані державою"- ІФ) було на виконанні понад 155 тис. судових рішень на загальну суму понад 3,2 млрд грн, які подали збирачі у відомство протягом 2013-2016 рр.", - сказала вона в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

За даними Т.Слюз, сума закладених у держбюджеті виплат за вказаною бюджетною програмою на 2016 рік становить 144,75 млн грн. При цьому в січні-липні 2016 року Держказначейство виконало 2,996 тис. судових рішень на загальну суму понад 55,1 млн грн.

"Безперечне списання коштів держбюджету Держказначейство здійснює у міру надходження судових рішень і в межах бюджетних видатків, встановлених на відповідний рік. Так, в серпні 2016 року відомство виконувало судові рішення, що надійшли в травні 2013 року", - сказала вона.

Голова Держказначейства також уточнила, що з 2013 року відомство виконало 22,611 тис. судових рішень на загальну суму понад 454,8 млн грн.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у вересні 2014 року затвердив порядок погашення заборгованостей за рішенням суду, виконання яких гарантується державою.

Згідно з постановою № 440 від 3 вересня 2014 року, зазначена норма запроваджується з метою реалізації пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".

Згідно з нормативним актом, рішення подаються до органів Державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника для проведення їх обліку, інвентаризації заборгованості та подальшої передачі до органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для погашення заборгованості.

Зареєстроване в установленому порядку рішення невідкладно розглядається керівником органу державної виконавчої служби й передається відповідальній особі не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до органу державної виконавчої служби.

Крім того, рішення розподіляються в такому порядку: в першу чергу це рішення про пенсійні та соціальні виплати, про стягнення аліментів, відшкодування збитків та шкоди, завданих в результаті злочину або адміністративного правопорушення, каліцтва чи іншого ушкодження здоров'я, а також у зв'язку з втратою годувальника; друга черга - рішення, пов'язані з трудовими правовідносинами; третя черга - інші рішення. Рішення вносяться щодо кожної з черг за датою їх надходження до органу державної виконавчої служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА