11:27 18.08.2016

Суд відсторонив Перелому з посади голови наглядової ради ОПЗ- САП

2 хв читати
Суд відсторонив Перелому з посади голови наглядової ради ОПЗ- САП

Солом'янський районний суд Києва усунув з посади голови наглядової ради "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) Сергія Перелому, фігуранта справи про розтрату коштів підприємства, до 14 вересня.

"17 серпня слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ, узгоджене прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про усунення Сергія Переломи з посади голови наглядової ради АТ "Одеський припортовий завод" терміном до 14 вересня поточного року (в межах термінів досудового слідства, визначених ч. 1 ст. 219 КПК України)", - повідомляє в четвер прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Керівник САП Назар Холодницький підкреслив, що вважає таке рішення суду правильним, "оскільки відсторонення від посади допоможе запобігти можливому тиску на свідків, знищення доказів і перешкоджання слідству".

Як повідомлялося 14 липня Н.Холодницький повідомив, що голова наглядової ради ОПЗ - перший заступник голови правління "Нафтогаз України" С.Перелома і заступник директора ОПЗ Микола Щурик затримані у справі про розтрату коштів підприємства. Кримінальне провадження розслідується за фактом протиправних дій з ОПЗ за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК.

Слідство встановило, що в травні 2015 року біля першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який є і головою наглядової ради ОПЗ, "виник умисел на розтрату коштів зазначеного товариства на користь "Укрнафти". Через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами щодо середньоринкових.

"З метою реалізації зазначеного наміру Перелома вступив у змову з першим заступником директора ОПЗ Щуриковим... У період з травня по грудень 2015 року зазначені особи розтратили майно, а саме грошові кошти ОПЗ, шляхом зловживання своїм становищем і підписанням договорів на поставку природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис. 133 грн ", - повідомив Н.Холодницький.

САП просила суд обрати для затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 205 млн грн кожному.

Солом'янський райсуд Києва 17 липня обрав С.Переломі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 80 млн грн, а 20 липня М.Щурикова - з можливістю внесення застави в розмірі 40 млн грн. Обидва чиновники оскаржили ці рішення.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва 1 серпня змінила запобіжний захід С.Переломі і М.Щурикову на цілодобовий домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА