12:49 18.08.2016

Силовики домовилися інформувати один одного в разі застосування спецназу - Луценко

1 хв читати
Силовики домовилися інформувати один одного в разі застосування спецназу - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відзначає, що після подій 12 серпня навколо Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і 16 серпня в Держприкордонслужбі силовики домовилися інформувати один одного в разі застосування спецназу.

"На прикладі подій 12 серпня між НАБУ і ГПУ, на прикладі позавчорашніх дій в Державній прикордонній службі, де я також вбачаю перевищення необхідних заходів фізичного впливу спецназом щодо вахтера Держприкордонслужби, ми прийняли рішення, яке буде уточнювати алгоритм наших дій із застосування спецназу", - сказав він на брифінгу в четвер.

Ю.Луценко зазначив, що, крім закону, є ще політичні й моральні домовленості керівників правоохоронних структур. "Ми домовилися про те, що в разі необхідності використання спецназу, за наявності відповідного рішення суду, керівник, який застосовує спецназ, інформує керівника іншого правоохоронного органу, куди цей спецназ може зайти щонайменше за п'ять хвилин до початку дій спецназу", - повідомив він.

За його словами, в такому випадку керівник тієї силової структури, куди заходить спецназ, або добровільно представляє доступ до приміщень, де необхідно провести слідчі дії, або в разі відмови спецназ буде робити свою роботу. "Таким чином," маски-шоу "між силовиками мають бути припинені", - підкреслив генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА