13:18 18.08.2016

СБУ затримала терориста ІДІЛ, якого розшукував Інтерпол

1 хв читати
СБУ затримала терориста ІДІЛ, якого розшукував Інтерпол

Служба безпеки України спільно з прикордонниками затримала в Харкові 39-річного громадянина однієї з країн Середньої Азії, якого розшукував Інтерпол за причетність до міжнародної терористичної організації ІДІЛ.

"Зловмисник затриманий за ст. 208 КПК України. Вирішується питання про його екстрадицію в країну, яка ініціювала розшук", - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, в листопаді 2013 року чоловік поїхав на заробітки в Російську Федерацію. Згодом він переїхав до Сирії, де приєднався до ІДІЛ. Пройшовши військову підготовку в тренувальних таборах бойовиків, він став активним членом екстремістської терористичного угрупування і брав участь в бойових діях.

Нещодавно чоловік прибув в Україну, сподіваючись сховатися від правосуддя.

Як повідомлялося, раніше СБУ повідомила про блокування кількох транзитних каналів переправлення іноземних бойовиків терористичної організації ІДІЛ через територію України.

В оприлюдненому 11 серпня повідомленні прес-центру СБУ йшлося про те, що оперативники спецслужби виявили іноземних бойовиків в Харкові, Дніпрі та Київській області, де ті очікували подальшого відправлення в Сирію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА