16:25 18.08.2016

Львівська область у 2016 р. отримає 1 млрд грн на ремонт доріг від експерименту з митними платежами

2 хв читати

Львівська область завдяки експерименту зі спрямування частини надходжень від митних платежів на будівництво та ремонт транспортних шляхів минулого року отримала 600 млн грн, а в 2016 році очікуються надходження на рівні 1 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками його робочої поїздки до Львівської області, де він ознайомився з ходом реконструкції доріг.

"Ми зацікавлені, щоб люди самі мали можливість впливати на збільшення надходжень від митниці і знали куди ці кошти пішли", - сказав президент, додавши, що цей експеримент проводиться в різних областях, проте Львівська область є рекордсменом зі збирання коштів.

Глава держави також наголосив, що завдяки відновленню автомобільних доріг змінюється на краще соціально-економічна ситуація в регіонах, збільшується кількість туристів.

"Дороги - це інвестиції в економіку, це туристи, які до нас приїжджають. Дороги - це образ України", - зазначив президент.

У свою чергу начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор наголосив, що завдяки експерименту із залучення коштів від надходжень митниці значно покращилася ситуація з фінансуванням і, відповідно, з виконанням робіт. Він висловив сподівання, що цей експеримент буде продовжено і наступного року, що дасть змогу завершити капітальний ремонт основних автодоріг усього західного регіону України.

Як повідомлялося, П.Порошенко у вересні 2015 року підписав закон №666-VIII "Про внесення зміни до розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення".

Законодавчу ініціативу розроблено для забезпечення фінансування реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса-Рені (на Бухарест, М-15) і поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Львів-Радехів-Луцьк (Н-17), ділянки Львів-Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ-Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород, М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе-Славське (Т-14-24).

Для цього передбачається спрямування до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабміном, 50% відсотків від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що стягуються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської та Львівської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА