16:28 18.08.2016

Суд продовжив арешт "азовця" Краснова до 22 вересня

2 хв читати
Суд продовжив арешт "азовця" Краснова до 22 вересня

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт лідера громадської організації "Громадянський корпус "Азов-Крим" Станіслава Краснова, підозрюваного в підготовці теракту і державній зраді, на один місяць – до 22 вересня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд ухвалив у четвер.

Головуючий на процесі суддя також ухвалив рішення про проведення медекспертизи стану здоров'я С. Краснова, про що просив його захист.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Київській області С. Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" утрмували під арештом 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С. Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, імовірно, закладену С. Красновим.

Водночас, захист активіста заявив, що співробітники спецслужби побили С. Краснова. Під ча содного з засідань суду щодо обрання йому запобіжного заходу активіст був госпіталізований за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С. Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки минув 72-годинний термін, протягом якого необхідно обрати запобіжний захід. Цього ж дня СБУ висунуло С. Краснову підозра за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. 26 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив С. Краснову арешт до 24 червня, а потім продовжив його ще на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА