11:48 19.08.2016

"Укрзалізниця" збільшить пропускну спроможність ділянки Пологи - Комиш-Зоря - Волноваха

3 хв читати
"Укрзалізниця" збільшить пропускну спроможність ділянки Пологи - Комиш-Зоря - Волноваха

Керівництво ПАТ "Укрзалізниця" планує з середини вересня 2016 року розпочати модернізацію ділянки Пологи - Комиш-Зоря - Волноваха, що дасть змогу пропускати нею на чотири пари більше вантажних потягів.

Як повідомила прес-служба ПАТ, стратегічний вантаж - енергетичне вугілля – в пріоритеті під час організації залізничних перевезень, і насамперед надається рухомий склад для його перевезення.

"ПАТ "Укрзалізниця" закликає вантажовласників із розумінням поставитися до таких фактів, що викликані виключно державницькою позицією. Водночас "Укрзалізниця" намагається задовольнити потреби інших галузей економіки, зокрема гірничо-металургійного комплексу. Але є низка об'єктивних чинників, що не дозволяють оперативно перевозити заявлені обсяги вантажів", - йдеться в прес-релізі.

Так, значне руйнування залізничних колій на сході України, пошкодження електрифікованих ділянок та вимушена зміна напрямків транспортування сировини для потреб підприємств ГМК зумовили зменшення пропускної спроможності залізниці. На багатьох напрямках із цих причин довелося вдвічі зменшити кількість поїздів, які можна пропустити за добу. До того ж через руйнування електрифікованих напрямків залізничникам довелося перейти на тепловозну тягу, що значно збільшує витрати "Укрзалізниці" на перевезення, потребує більше дизпалива, мастила та часу для транспортування.

"Стабільне перевезення сировини для підприємств ГМК ускладнюється тим, що багато з них розташовані на території, не підконтрольній Україні. Зокрема, це ВАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Єнакіївський металургійний завод" і "Донецьксталь", - зазначає "Укрзалізниця".

На сьогодні доставка сировини та вивезення продукції з підприємств ГМК здійснюється через малодіяльні ділянки.

"Наприклад, до Алчевського металургійному комбінату сировина підвозиться дільницею Сіверськ-Сентянівка-Родакове, пропускна спроможність якої - сім пар поїздів на добу, кожен має бути не більший ніж 37 вагонів. Тоді як довжина звичайного потяга - 57 вагонів", - повідомляє "Укрзалізниця".

Підвезення сировини до Єнакіївського заводу та "Донецьксталі" нині здійснюється лише по одній колії дільниці Слов'янськ-Костянтинівка-Скотувата-Ясинувата. Пропускна спроможність цієї дільниці - 15 потягів на добу. Доставка вантажів на маріупольському напрямі - до "Азовсталі" та Маріупольського меткомбінату - здійснюються неелектрифікованою дільницею Комиш-Зоря - Волноваха. Її пропускна спроможність - 20 пар потягів на добу, з якої дві пари - пасажирські потяги далекого сполучення, дві пари - приміські, 16 - вантажні.

"В умовах бойових дій переорієнтовуються і самі підприємства ГМК, що зумовлює зміну навантаження на залізничну інфраструктуру, потребує більшої кількості локомотивів, вантажних вагонів і змінює саму логістику перевезень. Так, ArcelorMittal раніше отримував сировину з тих територій, які зараз не підконтрольні Україні, а нині вантажі вапняку йдуть із Тернопільської та Івано-Франківської областей", - повідомляє "Укрзалізниця".

Пропускна спроможність цих дирекцій - не більше ніж 450 вагонів за потреби 700 вагонів на добу. Існує потреба задіяти тут потужніші локомотиви, але для цього необхідно модернізувати значну частину парку. З цією метою керівництво ПАТ "Укрзалізниця" співпрацює з німецьким банком KfW.

Крім того, щоб збільшити пропускну спроможність дільниць на неконтрольованій території, "Укрзалізниця" проводить роботу з силовими структурами з відкриття для руху ділянок Артемівськ-Микитівка та Дебальцеве-Стаханів-Попасна. Після закінчення постійних бойових дій поблизу цих дільниць ПАТ готове усунути руйнування та відновити рух, що дасть змогу значно збільшити можливості з перевезення сировини на комбінати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА