15:24 19.08.2016

Фірташ не зміг довести КС Австрії неможливість його екстрадиції до США

1 хв читати
Фірташ не зміг довести КС Австрії неможливість його екстрадиції до США

Українському бізнесменові Дмитру Фірташу, обвинуваченому американським правосуддям у корупції, відмовили в Конституційному суді Австрії в розгляді клопотання про неконституційність угоди щодо екстрадиції між Австрією і США, повідомляє видання Deutsche Welle.

У Конституційному суді Австрії виданню повідомили, що суд відмовив у розгляді клопотання Д. Фірташа, в якому він вимагав визнати неконституційною угоду про екстрадицію між Австрією і Сполученими Штатами Америки. Відповідне рішення було прийняте 2 липня.

"Таким чином, суд апеляційної інстанції не має перешкод для розгляду скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким у екстрадиції Д. Фірташа в США відмовлено", - йдеться в інформації.

На період розгляду клопотання Д. Фірташа в КС апеляційний суд, у відповідності з процесуальними нормами, змушений був призупинити розгляд справи.

"У США Фірташа звинувачують у тому, що він з допомогою хабарів на загальну суму в $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років ув'язнення і конфіскація всіх активів", - нагадало видання.

Суд першої інстанції навесні 2015 року заборонив екстрадицію Д. Фірташа, вказавши на неможливість вилучити політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. У вересні прокуратура Вени подала апеляцію на це рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА