15:27 19.08.2016

Київ увійшов до десятки найбільш непристосованих для життя міст

2 хв читати
Київ увійшов до десятки найбільш непристосованих для життя міст

Столиця України ввійшла до десятки найбільш не пристосованих для життя міст світу, посівши 131-ше із 140 місць у щорічному рейтингу Global Liveability Ranking 2016 року британського журналу The Economist.

Згідно з рейтингом, Київ набрав 44,1 бала із 100 можливих за сумарним показником придатності для життя, що об'єднує оцінки за п'ятьма категоріями.

За даними The Economist, оцінка менш ніж 50 балів за сумарним показником свідчить про значне обмеження можливостей для життя в місті.

Найбільший показник столиця України отримала в категорії освіти - 75 балів зі 100 можливих. Стабільність ситуації в місті оцінена на 20 балів, охорона здоров'я - на 54,2, сфера культури і довкілля - на 48,6, інфраструктура - на 42,9.

Київ став другим у списку міст, де спостерігалося найбільше падіння показника пристосованості для життя в останні п'ять років. Так, сумарний показник придатності для життя столиці України в 2016 році знизився на 25,1% порівняно з 2011 роком.

Порівняне зниження показника на рівні 26,1% зафіксовано лише у столиці Сирії - Дамаску, який цього року розташувався на 140-му місці рейтингу і визнаний найменш пристосованим для життя із сумарним показником в 30,2 бала.

Позиції із 132-ої до 139-ої в рейтингу Global Liveability Ranking 2016 року посіли Дуала африканської держави Камерун (сумарний показник 44 бали), столиця Зімбабве - Хараре (42,6), портове місто в Пакистані - Карачі, столиця Алжиру - Алжир (до 40,9), столиця Папуа-Нової Гвінеї - Порт-Морсбі (38,9), столиця Бангладеш - Дакка (38,7), портове місто в Нігерії - Лагос (36) і столиця Лівії - Тріполі (35,9).

Найбільш пристосованим для життя містом, за рейтингом The Economist, 2016 року став Мельбурн (Австралія). Він розмістився на першому рядку рейтингу із сумарним показником придатності для життя в 97,5 бала.

На 2-10 місцях рейтингу розташувалися австрійський Відень (97,4 бала), канадські Ванкувер (97,3), Торонто (97,2) і Калгарі (96,6), австралійські Аделаїда і Перт (96,6 і 95,9), новозеландський Окленд (95,7), фінські Гельсінкі (95,6) та німецький Гамбург (95).

Як зазначає The Economist, більшість найнижчих сумарних показників міст, представлених у рейтингу, так чи інакше пов'язана зі збройними конфліктами. Вони негативно впливають на оцінку стабільності ситуації в місті, в якій найбільша питома вага - в сумарному показнику пристосованості для життя.

Як зазначає видання, такі конфлікти спричиняють порушення у сферах інфраструктури та охорони здоров'я міст, а також підривають доступність товарів і послуг, що, в свою чергу, впливає й на показники в інших категоріях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА