17:13 19.08.2016

Поки що рано давати оцінку діям КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі, вважає глава Нацполіції

2 хв читати
Поки що рано давати оцінку діям КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі, вважає глава Нацполіції

Комісія, яка повинна перевірити правомірність дій співробітників КОРД під час слідчих дій в адміністрації Державної прикордонної служби України, ще не створена, заявляє глава Національної поліції України Хартія Деканоїдзе.

"Такий комісії поки що немає", - сказала вона в п'ятницю журналістам в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи створена комісія, що проведе перевірку законності дій КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі.

Х.Деканоїдзе підкреслила, що після службового розслідування, як тільки будуть відомі деталі того, що сталося, правову оцінку дасть не тільки Нацполіція, а й прокуратура.

Разом з тим Х.Деканоїдзе зазначила, що не можна робити "гучні заяви і відразу говорити, що всі винні" і не можна робити поліцію винною. Вона пояснила це тим, що вся правоохоронна система повинна працювати "на одному боці", інакше не буде результативною роботи.

"Відповідальність ми не знімаємо ніколи. Я зацікавлена в тому, щоб все було "чисто" і нормально. Але у нас одна країна і ми повинні працювати всі разом", - підсумувала глава Нацполіції.

Як повідомлялося, вранці 16 серпня, правоохоронці почали обшуки в адміністрації Державної прикордонної служби України в Києві, а також у Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні. За словами помічника голови Держприкордонслужби, речника відомства Олега Слободяна, близько 9:30 в адміністрацію Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту з боротьби з економічною злочинністю МВС.

У свою чергу в Генеральній прокуратурі України повідомили, що зазначені слідчі дії проведені за рішенням суду в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби в незаконній рубці 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) в прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, що завдало збитків державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У рамках цієї справи чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби України оголошено підозру за статтею "недбале ставлення до військової служби".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА