12:43 20.08.2016

Столична влада створила антикризовий штаб для підготовки до зими - Кличко

2 хв читати
Столична влада створила антикризовий штаб для підготовки до зими - Кличко

Столична влада створила антикризовий штаб, який оперативно вирішуватиме питання підготовки до зими, повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

Мер зазначив, що "через ветування закону №2706, який дав би можливість розблокувати рахунки 104 підприємств ТЕК по всій Україні, склалася патова ситуація". "Заблоковані рахунки не дозволяють вкладати гроші в підготовку до зими. Тому я звернувся до президента і прем'єр-міністра та попередив, що у нас є велика загроза зриву опалювального сезону. Все, що залежить від міської влади, ми робимо, але енергокомпанії також повинні проводити підготовку. "Ігри" між "Нафтогазом" та енергокомпаніями можуть призвести до того, що постраждають люди. Ми маємо робити все, щоб у домівці кожного українця взимку було тепле", - зазначив міський голова.

У зв'язку з цим, за словами В.Кличка, столична влада запровадила антикризовий режим підготовки до зими. "Днями відбулося перше засідання штабу, до якого увійшли представники комунальних підприємств столиці, "Київводоканалу", заступники голови КМДА, представники" Київенерго ", для того, щоб оперативно вирішувати питання підготовки до зими. Ми збиратимемося кожного тижня, щоб знаходити шляхи вирішення поточних проблем і вчасно підготуватися до опалювального сезону", - наголосив мер.

Як повідомлялося, П.Порошенко 12 серпня застосував право вето до закону про списання штрафів і пені, накладених на теплокомуненерго (ТКЕ) і водоканали за прострочення плати за газ та електроенергію, що виникла через несвоєчасні розрахунки з ТКЕ і водоканалами з різниці в тарифах (№2706). Закон ухвалений Верховною Радою 7 липня.

На думку президента, закон порушує конституційний принцип рівності всіх суб'єктів права власності. Його введення призвело б до погіршення ситуації на ринку електроенергії та природного газу, зміцнило б практику несвоєчасних розрахунків за отримані товари та послуги.

Закон також передбачав введення мораторію на нарахування нових штрафів на ТКЕ і водоканали в умовах неповного покриття різниці в тарифах і продовження можливості реструктуризації боргу ТКЕ за газ за 2014 рік за відсутності боргу на початок 2014 року.

Згідно з пояснювальною запискою до документа від квітня 2015 року, загальна заборгованість із різниці в тарифах перед ТКЕ на 1 січня 2015 року становила 2,4 млрд грн, на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення - 4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

Після повернення до Києва Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача

Графіки погодинних відключень у вівторок діятимуть усю добу - YASNO й обленерго

Генштаб ЗСУ: Найбільшу активність російські війська зберігають на покровському напрямку - зафіксовано 32 спроби штурмових дій

Верещук: Ініціювавши Саміт миру, Україна свою домашню роботу зробила, тепер слово за світовою спільнотою

Магістральний водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець" запущено в роботу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА