14:09 20.08.2016

У Держлісагентстві планують створити і запустити мисливську службу до кінця 2016 року

2 хв читати
У Держлісагентстві планують створити і запустити мисливську службу до кінця 2016 року

Створення в Україні мисливської служби допоможе виправити ситуацію з втратами в мисливському фонді країни, заявила в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів України (Держлісагентства) Христина Юшкевич.

"Ми проаналізували стан мисливського господарства. Скажу відверто - він критичний. Порівняно з минулим роком кількість парнокопитних у підпорядкованих нашому агентству лісах зменшилася на 2,6 тис. голів. І це досить велика втрата для мисливського фонду країни. Для виправлення ситуації необхідно створювати мисливську службу. Фінансова ситуація в країні складна. Тому будемо працювати над тим, щоб залучати до проекту іноземних інвесторів. Сподіваюся, що до кінця року ми зможемо її запустити", - написала Х.Юшкевич на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на нову мисливську службу будуть покладені функції з боротьби з браконьєрством, моніторингом якості ведення справ у мисливських угіддях та надання практичної, навчальної допомоги мисливцям.

"Створюватися ця служба буде за прикладом Національної поліції України. Будь-хто зможе подати заявку на участь у конкурсі. Пройти співбесіду, тестування і приступити до роботи. Це буде абсолютно нова, ні на що раніше не схожа структура. Заробітна плата буде збільшена. Йдеться про суму не менше ніж 8 тис. грн на місяць", - повідомила Х.Юшкевич.

Вона також зазначила, що в мисливській службі зможуть працевлаштуватися демобілізовані воїни АТО. "Сьогодні в країні дуже багато ветеранів АТО. Хороших, чесних і патріотично налаштованих людей, які вміють поводитися зі зброєю. Більшість із них після демобілізації залишилася без роботи. Створивши службу, ми не тільки зможемо кардинально змінити ситуацію в мисливській галузі, але і дати хорошу, достойну роботу тисячам ветеранів", - написала в. о. голови Держлісагентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА