14:13 20.08.2016

Луценко обговорив із владою Ізраїлю питання екстрадиції екс-міністрів Ставицького і Табачника

2 хв читати
Луценко обговорив із владою Ізраїлю питання екстрадиції екс-міністрів Ставицького і Табачника

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обговорив із владою Ізраїлю можливість екстрадиції колишніх міністрів часів президента України Віктора Януковича Едуарда Ставицького та Дмитра Табачника.

"Ми робимо акцент на пошуку грошей української мафії. За нашою інформацією, ці гроші не в Ізраїлі, однак ізраїльські фахівці - і діючі, і відставні - пропонують нам допомогу в цьому питанні, і було б безглузде нею не скористатися", - розповів Ю.Луценко в інтерв'ю ізраїльському виданню Forum Daily.

Генпрокурор України зазначив, що у нього відбулася неофіційна зустріч із главою Міністерства оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом, а також переговори з генеральним прокурором Шаєм Ніцаном і міністром юстиції Аелет Шакед. Сторони підписали меморандум про спільні дії.

"Ну а головне питання у нас було щодо колишнього міністра енергетики уряду Януковича пана Ставицького, який прийняв в Ізраїлі прізвище Розенберг. За матеріалами нашої справи ми підозрюємо його в незаконному виділенні землі під резиденцію державної мафії — Межигір'я. Збитки сягнули понад $50 млн. Ставицький оформляв усі темні угоди. Ми спочатку подали до Ізраїля документи для оголошення йому підозри, а в червні — документи на його екстрадицію", — повідомив Ю.Луценко.

При цьому зазначив, що Генпрокуратура була б згодна і з тим, щоб суд відбувався в Ізраїлі, але "це надто морочлива справа з викликом свідків та іншими юридичними процедурами".

У результаті, за словами Ю.Луценка, прохання української сторони буде уважно розглянуто правоохоронними органами Ізраїлю.

"Я побачив повне взаєморозуміння з ізраїльського боку. Ця процедура залежить не лише від Генпрокуратури і Мін’юсту, а й від пана Ставицького-Розенберга, від судової системи та інших чинників. Ізраїльські колеги говорять нам про можливість екстрадиції за гарантії відбування можливого терміну покарання Ставицького-Розенберга в Ізраїлі. Це абсолютно не проблема для нашої країни. Також я вважаю за можливе запропонувати Ставицькому угоду зі слідством, положення про яку вже законодавчо оформлено в Україні. Це не позбавить його від покарання та конфіскації, але може зменшити термін у разі співпраці зі слідством і скоротить процедури. Нам потрібен позитивний сигнал у цьому питанні. Буде він примусовим для Ставицького чи це буде крок з його боку? М'яч на його стороні поля", - сказав Ю.Луценко.

Говорячи про іншого міністра часів В.Януковича - Дмитра Табачника, генпрокурор України повідомив, що його оголошено в міжнародний розшук. "Його справа не є такою масштабною, як справа Ставицького. Там ще триває досудове слідство, і рішення про екстрадицію не ухвалено", - розповів Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА