11:45 21.08.2016

Головний рабин України увійшов до оргкомітету з підготовки заходів до 75-х роковин трагедії в Бабиному Яру - указ

2 хв читати
Головний рабин України увійшов до оргкомітету з підготовки заходів до 75-х роковин трагедії в Бабиному Яру - указ

Президент України Петро Порошенко своїм указом змінив склад організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Згідно з текстом указу №337 / 2016, оприлюдненому на сайті глави Української держави в неділю, до складу оргкомітету, за їхньою згодою, увійшли головний рабин Києва та України Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Моше Реувен Асман і театральний режисер, продюсер Сергій Проскурня.

Цим же указом П.Порошенко ввів до складу оргкомітету генерального директора компанії Zinteco Станіслава Кушпітовського (за згодою). Компанія Zinteco займається забезпеченням технічними засобами масових заходів, таких, як концерти, вистави і шоу-постановки, публічні і корпоративні події, спортивні змагання, мистецькі акції, виставки і т. Д.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів на 2016 рік у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Серед іншого цей план передбачає відпрацювання питання створення Алеї праведників на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" (протягом 2016 року). Заплановано також передання приміщення контори колишнього єврейського кладовища на вул. Мельникова, 44, у Києві Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру (січень - квітень).

11 березня 2016 р. оргкомітет з підготовки меморіальних заходів, присвячених 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру, на черговому засіданні затвердив проект реконструкції Бабиного Яру - тут з'являться Алея мучеників і Алея праведників.

Алея мучеників починатиметься орієнтовно від колишнього входу на територію Лук'янівського єврейського кладовища до пам'ятного знака "Менора". У конторі колишнього Єврейського кладовища розміщуватиметься тимчасова музейна експозиція, присвячена трагедії Бабиного Яру. За задумом архітектора, праворуч і ліворуч цієї символічної дороги пам'яті будуть представлені інсталяції з речей загиблих, відображені в бронзі.

За пропозицією президента Єврейського форуму України Аркадія Монастирського, в бруківку дорогою до "Менорі" будуть вмонтовані понад 2000 табличок з назвами місць масового знищення євреїв України у роки війни. Він також зазначив, що на Алеї праведників слід встановити таблички з іменами праведників народів світу (за даними музею Яд-Вашем), праведників Бабиного Яру і праведників України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА