15:29 22.08.2016

Підозрювані з високопосадовців РФ отримали повідомлення про підозру кур'єрською поштою, їх усіх оголошено у розшук

1 хв читати
Підозрювані з високопосадовців РФ отримали повідомлення про підозру кур'єрською поштою, їх усіх оголошено у розшук

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що підозрювані з високопосадовців РФ отримали від української сторони повідомлення про підозру кур'єрською поштою або по електронній пошті.

"Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, за допомогою міжнародної кур'єрської служби доставки і електронної пошти письмові повідомлення про підозру разом з пам'ятками про процесуальні права і обов'язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій доставлені за місцем роботи підозрюваних", - сказав генпрокурор в понеділок у Києві на прес-конференції: "Докази причетності російських високопосадовців до реалізації так званого плану "Новоросія".

За його словами 10 серпня 2016 року ці документи були доставлені за місцем роботи підозрюваних - в адміністрацію президента РФ, їх отримав працівник АП РФ Семеневич; 15 серпня - за місцем проходження військової служби підозрюваними, в Міністерство оборони РФ, отримала співробітниця відомства (її прізвище також озвучив генпрокурор).

Він також підкреслив, що Генпрокуратура повідомила про підозру законним способом.

"Всі підозрювані оголошені в державний розшук. Готується клопотання до суду на дачу дозволу на їх затримання і доправлення до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор пояснив, що процедура притягнення до відповідальності - або добровільне прибуття в Україну, або заочне засудження, "обидва варіанти ми розглядаємо як можливі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА