18:09 22.08.2016

Суд заарештував екс-керівника ДПЗКУ Томіленка з можливістю внесення застави в 5 млн грн

1 хв читати
Суд заарештував екс-керівника ДПЗКУ Томіленка з можливістю внесення застави в 5 млн грн

Апеляційний суд Києва ухвалив взяти під варту на 60 днів колишнього в.о. голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" Валерія Томіленка з правом внесення застави в розмірі 5 млн грн.

Згідно з повідомленням на сайті суду, термін тримання під вартою - до 23 вересня, застава може бути внесена як фізичною, так і юридичною особою.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України 26 липня затримали Валерія Томіленка та голову правління ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів". Затримані підозрювалися в організації корупційної схеми, яка привела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн грн.

За версією слідства, посадові особи підписали договір про постачання "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" 16,6 тис. тонн кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати.

"Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений", - ідеться в повідомленні.

До рішення Апеляційного суду Києва В.Томіленко перебував під домашнім арештом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА