09:53 23.08.2016

Порошенко: Надзвичайно складне завдання - щоб наш прапор знову з'явився над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем

2 хв читати
Порошенко: Надзвичайно складне завдання - щоб наш прапор знову з'явився над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості повернення українського суверенітету над окупованими територіями Донбасу і Криму.

"Надзвичайно складна задача для нас - зробити так, щоб наш прапор знову з'явився над Донецьком, Луганськом, над Сімферополем, над Севастополем", - сказав П. Порошенко під час церемонії підняття Державного прапора України у Києві у вівторок.

Він нагадав про мужні вчинки українців, які, незважаючи на ризик для свого життя, підняли національні прапори в окупованому Луганську, в Криму, Мар'їнці.

Президент також звернув увагу, що, згідно з опитуваннями, більшість громадян України пишаються своїм державним прапором, гербом та гімном. "Як свідчать опитування, понад 90% українських громадян пишаються або позитивно ставляться до нашого прапору, гербу та гімну. Так само і до української мови, що є одним з найважливіших атрибутів нашої держави. Звичайно, краще було б, щоб всі 100%, але для пострадянського демократичного суспільства ці показники є надзвичайно оптимістичними", - сказав П. Порошенко.

За словами президента, в такій повазі до національних символів відбивається суспільна самосвідомість, хоча "радянська влада тримала за сімома печатками" справжню історію українського прапора".

"Москва не даремно боялася нашого прапора. Саме він наприкінці 80-х поставив у лави національно-визвольного руху мільйони українських людей, а імперію в результаті ховали під акорди "Ще не вмерла", - додав президент.

В Україні 23 серпня відзначається день Державного прапора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА