10:31 23.08.2016

Військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника глави Миколаївської ОДА Романчука

2 хв читати

Військова прокуратура закінчила досудове розслідування і направила в Центральний районний суд Миколаєва обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука, підозрюваного в отриманні хабара в розмірі $90 тис.

"Військовою прокуратурою Південного регіону України 22.08.2016 направлено до суду обвинувальний акт стосовно Героя України, першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації, яким повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі на загальну суму 90 тис. дол. США (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - повідомляє у вівторок управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У Генпрокуратурі нагадали, що досудове слідство було закінчено вже 29 червня 2016 року, а підозрюваному та його захисникам було надано доступ до матеріалів провадження.

"При цьому, сторона захисту спробувала штучно затягнути процедуру, без якої судовий розгляд обвинувального акта неможливо. Як наслідок, за клопотанням військової прокуратури Приморський районний суд Одеси встановив стороні захисту кінцевий термін ознайомлення з матеріалами провадження до 19.08.2016 включно. У цей термін підозрюваний і троє з п'яти його захисників скористалися своїм правом у повному обсязі", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України М.Романчука та ще трьох чиновників за отримання хабара в сумі $90 тис.

Кримінальне провадження за фактом хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував М.Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн..

15 червня президент України Петро Порошенко заявив про те, що голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку у зв'язку зі справою М.Романчука.

22 червня за М.Романчука, який був затриманий, а потім заарештований у зв'язку з підозрою в отриманні хабара в розмірі $90 тис., внесли заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА