11:44 23.08.2016

ФГВФО планує збільшити суму виплат вкладникам банку "Михайлівський" на 88 млн грн після доповнення реєстру

3 хв читати
ФГВФО планує збільшити суму виплат вкладникам банку "Михайлівський" на 88 млн грн після доповнення реєстру

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) поточного тижня розгляне питання про доповнення реєстру вкладників банку "Михайлівський" (Київ), у результаті чого загальна сума відшкодування збільшиться на 88 млн грн, повідомляється на веб-сайті Фонду.

Крім того, Фонд має намір продовжити термін виплат відшкодувань за загальним реєстром.

Водночас Фонд нагадав, що з 15 липня виплати отримують вкладники банку з перевіреними рахунками, залишки на яких не мають відношення до схем з Інвестиційно-розрахунковим центром (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центро" (КІЦ), реалізованих у період з 19 по 23 травня 2016 року.

За даними Фонду, відшкодування отримали 16 тис. вкладників на 1 млрд грн, що становить понад 90% від суми загального реєстру.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 23 червня після церемонії підняття Державного прапора пообіцяв вкладникам банку "Михайлівський", що глава цієї фінансово-кредитної установи буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені і використані для виплат вкладникам.

За його словами, ті, у кого в договорах про депозити був пункт про страхування вкладів у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, отримають свої кошти, інші гроші, які будуть знайдені, будуть використані для компенсації тим, у кого в договорах немає цього пункту.

П. Порошенко повідомив, що взяв це питання під особистий контроль, доручивши уряду організувати робочу групу, в рамках якої вкладників інформуватимуть про перебіг подій.

Раніше повідомлялося, що в серпні Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу колишньому голові правління ПАТ "Банк Михайлівський" у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 млн грн.

Затриманий підозрюється в розкраданні 870 млн грн банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

Прокуратура не вказує ім'я затриманого банківського службовця.

Водночас 19 травня 2016 року голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко пішов зі своєї посади. В. о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

Національний банк України 23 травня зарахував ПАТ "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і звинуватив його у здійснених 20 травня махінаціях, за підсумками яких навантаження на ФГВФО зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн. Нацбанк нагадав, що банк був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, після чого центробанк проводив роботу з акціонером і менеджментом щодо врегулювання ситуації.

За даними регулятора, після того, як І. Дорошенко 20 травня повідомив про звільнення з посади, того ж дня банк "Михайлівський" заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ до куратора операційними даними.

Банк "Михайлівський" зареєстровано 14 червня 2013 року. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк "Михайлівський" за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-е місце в групі українських недержавних банків з 109 діючих у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА