12:13 24.08.2016

Порошенко присвоїв звання Героя України десантникам Ковальчуку та Чибінєєву, а солдату Брановицькому і капітану Колодію - посмертно

2 хв читати
Порошенко присвоїв звання Героя України десантникам Ковальчуку та Чибінєєву, а солдату Брановицькому і капітану Колодію - посмертно

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання "Герой України" полковнику, начальнику штабу - першому заступнику командувача високомобільних десантних військ Збройних сил України Андрію Ковальчуку та командиру роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади високомобільних десантних військ ЗС України, капітану Валерію Чибінєєву.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент вручив ці нагороди військовим під час параду з нагоди 25-ї річниці незалежності України на Хрещатику.

За інформацією прес-служби, А. Ковальчук - учасник антитерористичної операції з квітня 2014 року. Підрозділи бригади під його керівництвом звільнили Миколаївку, Слов'янськ, Георгіївку, Лутугине, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувате, Щастя, Трьохізбенку.

Під час бойових дій у травні 2014 році під керівництвом цього офіцера був узятий під охорону аеропорт Луганська. Під час штурму аеропорту бойовиками в серпні того ж року А. Ковальчук особисто керував його обороною, під час чого було знищено до 200 одиниць техніки бойовиків і регулярних військ Російської Федерації і до 400 осіб живої сили противника.

За час у зоні АТО полковник А. Ковальчук був двічі поранений, але залишився виконувати завдання. За 2 роки під керівництвом цього офіцера бригада не допустила втрати боєздатності підрозділів.

Капітан В.Чібінеєв з перших днів російської агресії став на захист територіальної цілісності і незалежності Батьківщини. У складі першої аеромобільно-десантного батальйону брав участь у звільненні Красного Лиману (Донецька обл.).

При веденні бойових дій поблизу селища Бірюкове (Луганська обл.) у червні 2014 року підрозділ під командуванням капітана В.Чибінєєвим, знищив диверсійно-розвідувальну групу супротивника і взяв у полон двох військових терористичних військ. У січні 2015 року обороняв Донецький аеропорт поблизу злітної смуги аеропорту.

Під час виконання бойового завдання на спостережному посту поблизу Авдіївки в липні 2016 року у результаті успішно проведених операцій групами снайперів під керівництвом капітана була знищена жива сила розрахунків кулеметів і гранатометів і одного снайпера (загалом 12 підтверджених цілей). Наприкінці цього ж місяця дістав поранення в результаті обстрілу позицій артилерією терористів, але продовжував керувати підрозділом.

Крім того, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі почесне звання "Герой України" президент присвоїв солдату Ігорю Брановицькому і капітану Сергію Колодію (обидва - посмертно).

Відповідні укази від 23 серпня опубліковано на сайті глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА