10:38 25.08.2016

Генпрокуратура України поспішила із заявою про затримання Каськіва

2 хв читати
Генпрокуратура України поспішила із заявою про затримання Каськіва

Екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів спростовує заяву генпрокурора України Юрія Луценка про нібито своє затримання в Панамі.

У своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" В.Каськів розмістив фото з панамським поліцейським і свіжою газетою в руках і написав: "Мене ніде не затримували і, тим паче, ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні десь іще. Ніякої картки Інтерполу про мене не існує. Інформація про мої "злочини" є тільки в побажаннях політично мотивованих українських "правоохоронців". Приводом для події стало звичайне з'ясування панамської міграційною службою мого міграційного статусу при перетині кордону з Коста-Рікою, куди я планував поїхати з друзями і сім'єю".

В ефірі "112 каналу" заступник генерального прокурора Євген Єнін вранці в четвер заявив, що найближчим часом українськими дипломатами владі Панами "будуть передані всі матеріали щодо попереднього затримання і екстрадиції В.Каськіва". При цьому на запитання, чи затримувала Каськіва панамська влада, Є.Єнін сказав, що його затримували костаріканська влада на спробі виїхати з Панами, а потім повернула в Панаму.

"Його затримала костаріканська влада і повернула назад на територію Панами. Таким чином, Каськів вже намагався один раз полишити Панаму, тепер у нього є другий шанс зробити це в Колумбію. Але якщо він зробить це, шанси на його затримання значно зростуть", - сказа він.

Заступник генпрокурора спростовує заяву В.Каськіва про нібито відсутність червоної картки Інтерполу на ім'я обвинуваченого. "Він там офіційно фігурує", - сказав Є.Єнін.

Як повідомлялося, 18 серпня Ю.Луценко заявив на прес-конференції: "Ми отримали повідомлення про затримання в Панамі "другого іспанського інструктора" пана Каськіва, який нами також був оголошений в міжнародний розшук за ст. 191 (розкрадання) та іншими службовими злочинами".

22 серпня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Фейсбук повідомила з посиланням на Є.Єніна, що напередодні клопотання про видачу Каськіва вже було передано до Міністерства закордонних справ України, і "тепер уже дипломатичні виконавці зазначені документи спрямують панамській стороні". У повідомленні Л.Сарган зазначалося, що нині Генпрокуратура не має достовірної інформації про те, який запобіжний захід було обрано для В.Каськіва панамською стороною. "Ми клопотали про взяття його під варту. І вже в найближчі дні, я сподіваюся, ми будемо знати рішення щодо цього клопотання", - сказав Є.Єнін. При цьому він додав, що у Генпрокуратурі не беруться говорити про терміни екстрадиції В.Каськіва, тому що з Панамою така процедура ініціюється вперше.

В.Каськів в 2010-2014 роках очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА