14:19 25.08.2016

Каськів перебуває в міжнародному розшуку, вживаються заходи для його екстрадиції

3 хв читати
Каськів перебуває в міжнародному розшуку, вживаються заходи для його екстрадиції

Генеральна прокуратура України стверджує, що екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владиславу Каськіву виставлено "червону картку" Інтерполу, правоохоронні органи вживають заходів для його екстрадиції до України.

"1 серпня 2016 року Генеральний секретаріат Інтерполу опублікував червону картку про міжнародний розшук з метою арешту та екстрадиції колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Каськіва для притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення)", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Прес-служба Генпрокуратури, посилаючись на повідомлення Національного центрального бюро Інтерполу в Панамі, інформує, що 18 серпня 2016 року В. Каськіва зупинили на кордоні з Коста-Рикою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді.

"19 серпня 2016 року за клопотанням Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття Каськіва під варту", - йдеться в повідомленні.

До повідомленням відомства додається фотокопія відповідної постанови суду.

Прес-служба також наголошує, що наразі Генеральна прокуратура України вживає всіх необхідних заходів для екстрадиції В. Каськіва у межах положень, передбачених міжнародним договором між Україною та Республікою Панама 2003 року про видачу правопорушників.

У свою чергу, директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що станом на четвер інформацію про затримання В. Каськіва в Панамі Укрбюро Інтерполу не отримувало.

"Станом на 25.08.2016 р. інформація про затримання Каськіва В.у Панамі на адресу Укрбюро Інтерполу не надходила", - написав він на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 18 серпня Ю. Луценко заявив на прес-конференції: "Ми отримали повідомлення про затримання в Панамі "другого іспанського інструктора" пана Каськіва, який нами також був оголошений в міжнародний розшук за ст. 191 (розкрадання) та іншими службовими злочинами".

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці на Facebook 22 серпня з посиланням на Є. Єніна повідомила, що напередодні клопотання про видачу D Каськіва вже було передано доо Міністерства закордонних справ України, і "тепер вже дипломатичними виконавцями зазначені документи будуть направлені панамській стороні".

В Каськів в 2010-2014 рр. очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України.

Сам В. Каськів спростував заяву генпрокурора України Юрія Луценка про нібито своє затримання в Панамі.

У своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" він розмістив фото з панамським поліцейським і свіжою газетою в руках і написав: "Мене ніде не затримували і, тим більше, ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні де-небудь ще. Ніякої картки Інтерполу про мене не існує. Інформація про мої "злочини" є лише в побажаннях політично мотивованих українських "правоохоронців". Приводом для події стало звичайне з'ясування панамської міграційною службою мого міграційного статусу при перетині кордону з Коста-Рикою, куди я планував поїхати з друзями та сім'єю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА