15:25 25.08.2016

Одеський суд продовжив термін тримання під вартою 5 обвинуваченим у справі про події 2 травня

2 хв читати
Одеський суд продовжив термін тримання під вартою 5 обвинуваченим у справі про події 2 травня

Малиновський райсуд Одеси продовжив на два місяці (до 24 жовтня) термін перебування під вартою п'ятьом обвинуваченим у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі), передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Наступне засідання у справі суд намітив на 26 серпня.

Як повідомлялося, в четвер Малиновський суд продовжив засідання у справі про події 2 травня 2014 року після тривалої перерви, викликаної відпусткою суддів. Проте на засідання не прибули деякі обвинувачені та адвокати, у зв'язку з чим судді вирішили не розглядати справу по суті.

Водночас суд почав розглядати питання продовження запобіжного заходу для п'ятьох обвинувачених, серед яких двоє громадян РФ.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в суді, найближчим часом у цій справі планується провести низку засідань, щоб прискорити його розгляд.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 людей і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинула в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та умисно сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України розпочали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Зокрема, Головне управління МВС України в Одеській області розпочало низку проваджень за фактами отримання травм і за фактом загибелі людей у місцях зіткнень проросійських і проукраїнських активістів. Пізніше цими провадженнями зайнялося Головне слідче управління МВС України в Одеській області. Деякі з цих справ уже передано до суду. Найбільш резонансна з них - справа про події на Грецькій площі, де сталися перші зіткнення між проросійськими та проукраїнськими активістами. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 людей, зокрема двоє громадян Росії. Усі - представники антимайдану.

Крім того, прокуратура Одеської області і Генеральна прокуратура України розслідують діяльність посадових осіб ГУ МВС України в Одеській області та ГУ ДСНС України в Одеській області під час подій 2 травня.

Відомо також, що досудове слідство за щонайменше одним кримінальним провадженням щодо подій 2 травня здійснює управління Служби безпеки України в Одеській області.

15 липня 2016 року Малиновський райсуд Одеси призначив чергове засідання у справі про події 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі) на 25 серпня. Таке рішення суд ухвалив у зв'язку з відпусткою одного з членів суддівської колегії, яка веде справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА