11:48 26.08.2016

Жителі прилеглих до Грибовицького звалища сіл перекрили виїзд зі Львова

2 хв читати
Жителі прилеглих до Грибовицького звалища сіл перекрили виїзд зі Львова

Близько 50 жителів сіл Грибовичі, Малехів та містечка Дубляни перекрили рух на автомобільній трасі на місто Рава-Руська на виїзді зі Львова.

Протестувальники постійно ходять пішохідним переходом, таким чином протестуючи проти намірів Львівської міськради відновити вивезення сміття на звалище, закрите після пожежі та зсуву наприкінці травня поточного року.

Учасники акції протесту розповіли журналістам, що вимагають закрити звалище і не зміцнювати його "сміттєвим камінням", а пересипати ґрунтом. Вони мають намір проводити акцію доти, доки до них не приїде міський голова Львова і не роз'яснить ситуації.

За словами протестувальників, вони вийшли на акцію, оскільки біля території звалища відбуваються "якісь роботи за допомогою кількох тракторів". Жителі підозрюють, що міська влада Львова намагається облаштувати нову дорогу до звалища, щоб безперешкодно возити туди сміття.

На місці акції протесту невелике скупчення автомобілів, але затору немає - автомобілісти об'їжджають цю ділянку іншими дорогами.

На місці проведення акції перебуває патрульна поліція.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на міському звалищі Львова біля с. Грибовичі стався сміттєвий зсув, унаслідок якого загинули чотири людини - три працівники Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області та еколог ЛКП "Збиранка", тіло якого не знайдено досі.

У результаті було відкрито кримінальні провадження за фактом загибелі чотирьох людей та у зв'язку зі службовою недбалістю посадових осіб ЛКП "Збиранка". Трьом посадовим особам цього підприємства було оголошено підозру в службовій недбалості.

Екс-директор ЛКП "Збиранка", у веденні якого перебуває Грибовицьке звалище, Богдан Горбаль 16 серпня вніс заставу у розмірі 110 тис. 240 грн і вийшов із-під варти. За заступника Б.Горбаля Бориса Плашенка також було внесено заставу на аналогічну суму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА