12:08 26.08.2016

Працівники трьох харківських КП заблокували "Харківобленерго"

2 хв читати
Працівники трьох харківських КП заблокували "Харківобленерго"

Близько 600 працівників комунальних підприємств "Харківводоканал", "Харківські теплові мережі" та "Міськелектротранссервіс" у п'ятницю заблокували адміністративну будівлю АК "Харківобленерго" на вул. Плеханівській у Харкові, повідомили в Харківській міській раді.

"Вони не допускають на робочі місця співробітників компанії. Як пояснили керівники комунальних підприємств, на такий кардинальний крок вони були змушені піти через загрозу відключення електроенергії компанією "Харківобленерго", - йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради в п'ятницю.

В інформації зазначено, що "Міськелектротранссервіс" не може погасити перед "Харківобленерго" борг через те, що цього року держава не компенсує підприємству перевезення пільгового контингенту. "Харківські теплові мережі" не можуть погасити борг, оскільки за постановою Кабміну всі сплачені споживачами гроші автоматично переводяться на рахунки НАК "Нафтогаз України".Аналогічна ситуація склалася на КП "Харківводоканал".

Енергетики направили повідомлення КП "Міськелектротранссервіс" про плановане відключення частини електротранспорту в ніч із 26 на 27 серпня, деякі адмінбудівлі "Харківських тепломереж" зараз знеструмлені. Під загрозою відключення перебуває низка об'єктів "Харківводоканалу".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар "Харківобленерго" Володимир Скічко, доступ на підприємство був заблокований з 7:30 п'ятниці.

"Досі (10:00 - ІФ) співробітники не можуть потрапити на робочі місця. Спецтехніка комунальних підприємств блокує в'їзди на наше підприємство", - сказав В.Скічко.

За його словами, загальний борг трьох КП за електроенергію становить близько 790 млн грн.

"Борг "Харківводоканалу" - 640 млн грн, "Харківських тепломереж" - 101 млн грн, "Міськелектротранссервісу" - 47 млн грн. При цьому рівень розрахунків останнього від початку року становив 1%. Фактично перевезення міськелектротранспорту здійснювалися за рахунок обленерго. У нас немає можливості надалі кредитувати ці КП", - сказав В.Скічко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА