14:23 29.08.2016

Генерал Хомчак: Силовики в АТО виконають покладені на них завдання та сподіваюся, що політики з дипломатами знайдуть вихід із ситуації

2 хв читати
Генерал Хомчак: Силовики в АТО виконають покладені на них завдання та сподіваюся, що політики з дипломатами знайдуть вихід із ситуації

Командувач оперативного об'єднання "Центр" – керівник АТО на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Руслан Хомчак сподівається, що сили АТО виконають поставлені перед ними завдання, а політики і дипломати, в свою чергу, знайдуть вихід із ситуації, що склалася на сході України.

"Закінчується серпень 2016 року. Ми з вами (силовики – ІФ) свої завдання виконаємо, і у мене є надія, що також виконають завдання політики і дипломати, знайдуть вихід із ситуації, яка на сьогодні є на Донбасі. Але я також вірю, що Донбас найближчим часом повернеться в лоно України", - сказав він під час заходів з нагоди других роковин Іловайської трагедії в Мар'їнці в понеділок.

Говорячи про саму трагедію, Р. Хомчак зазначив, що це не єдина сумна сторінка історії української держави. "Ми з вами зараз на війні і жодна війна не передбачає, що всі повернуться живими. Кожен бій – це втрати. І дуже боляче, що цих втрат багато і гинуть найкращі. І саме пам'ять про цих людей зобов'язує нас бути на фронті, воювати і досягти перемоги", - заявив він.

Командир батальйону ЗСУ "Донбас Україна" В'ячеслав Власенко зазначив, що українські військові зорієнтовані на перемогу. "З нами Бог, з нами церква, з нами народ", - сказав він і подякував людям, які допомагають українським військовим.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час заходу бійці "Донбас Україна" були нагороджені знаками "Гідність і честь", а також грамотами від місцевої влади.

У понеділок у зв'язку з пам'ятними заходами в Мар'їнці посилено заходи безпеки. Вулицями курсують мобільні групи військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА