13:29 30.08.2016

Один український військовий загинув, дев'ятеро поранені та двоє контужені в зоні АТО за добу

3 хв читати
Один український військовий загинув, дев'ятеро поранені та двоє контужені в зоні АТО за добу

Один український військовий загинув, дев'ятеро поранені і двоє контужені в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, дев’ятеро поранені. Також двоє наших бійців контужені", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, де саме українська сторона зазнала втрат, А. Лисенко сказав: "Населений пункт Павлопіль - під час обстрілу один загинув, один був поранений і один контужений. Авдіївка – троє поранені в результаті артилерійського обстрілу, Опитне - один поранений під час обстрілу з гранатомета, Широкине - один поранений, також обстріл. Луганське – двоє поранених і один контужений, Зайцеве - один поранений".

"Всі дістали поранень, контузії, один загинув саме в результаті обстрілу з артилерії, мінометів і гранатометів", - додав спікер АП.

За його словами, напередодні в зоні АТО спостерігалося зростання бойової активності ворога. Все частіше противник застосовував міномети та артилерію, зокрема обстрілюючи глибокий тил. За підрахунками Генштабу, бандформування випустили понад 690 мін і 250 артилерійських снарядів у бік сил АТО на всіх трьох напрямках.

На луганському напрямку кількість ворожих обстрілів збільшилася вдвічі - до 25. "Гарячими" точками залишаються район Попасної, Золоте, Кримське, Жовте та Станиця Луганська. Бойовики раніше активізуються під вечір і проводять обстріл до пізньої ночі. В районі Бахмутської траси і поблизу Попасної зафіксована робота ворожих снайперів.

На донецькому напрямку спокійних ділянок фронту вчора не було, підкреслив А. Лисенко. Найбільш "гарячою" точкою була територія в районі Світлодарська, в авдіївській промзоні та в районі донецького аеропорту. Поблизу останнього - на лінії фронту Шахта "Бутівка" – Опитне - Піски - ворог знову застосував танки, а з 19.00 - артилерію. Вкотре противник обстріляв з гармат тиловий район поблизу Кераміка, за 13 км від лінії бойового зіткнення. Потужні ворожі артобстріли відбулися і на північних околицях Горлівки.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку зафіксовано 46 обстрілів противника, що на 9 більше, ніж у попередні добу.

На маріупольському напрямку протягом доби ворог не застосовував звичну для цієї місцевості ствольну артилерію, зате щільно обстрілював позиції українських військових з мінометів і один раз застосував реактивні артилерійські установки "Град" у Красногорівці. Місця найбільшої бойової активності бандформувань - ділянка фронту Мар'їнка-Красногорівка та Широкине. Вранці НЗФ провели інтенсивний мінометний обстріл сил АТО в Павлополі, випустивши за більш ніж годину 60 мін. Ще один випадок застосування мінометів - пізно ввечері поблизу Тарамчука.

Всього за добу на маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, половина - з важкого озброєння.

А. Лисенко також повідомив, що вчора в районі проведення АТО зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА, зокрема 2 - на луганському напрямку (район Щастя і Попасної), один - на донецькому напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА