13:35 30.08.2016

Держприкордонслужба під час повітряного моніторингу виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину

2 хв читати
Держприкордонслужба під час повітряного моніторингу виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину

Державна прикордонна служба України під час повітряного моніторингу державного кордону та прикордонних областей виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину в Житомирській та Рівненській областях, повідомив помічник голови Держприкордонслужби, спікер відомства Олег Слободян.

"Близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину було виявлено в Олевському районі Житомирської області та Рокитнівському, Зарічненському, Володимирецькому та Дубровицькому районах Рівненщини. У цих місцях фіксували велику кількість копачів, автомобільної техніки, мотопомп та інших технічних засобів", - написав О. Слободян на своїй сторінці у "Фейсбук" у вівторок.

Крім того, за його словами, у Володимир-Волинському районі Волинської області, Вовчанському районі Харківської області, Сокальському, Яворівському, Жидачівському, Стрийському районах Львівської області, Краснопільському районі Сумської області та Сновському й Семенівському районах Чернігівської області зафіксовані ділянки, де здійснювалася вирубка лісу і є обладнані місця для виготовлення деревного вугілля. "Законність цих дій перевіряється", - повідомив О. Слободян.

Крім того, за його словами, під час повітряного моніторингу прикордонники виявили на території Львівської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Рівненської та Вінницької областей ймовірні місця зльоту/посадки малих літальних апаратів та накопичення товарів, які можуть використовувати у своїй діяльності контрабандисти.

"Загалом екіпажі літаків Держприкордонслужби оглянули 2,5 тис. км лінії державного кордону і 12 тис. кв. км тилових ділянок прикордонних районів", - зазначив спікер відомства.

За його словами, Національна поліція вже направила у виявлені райони додаткові сили і засоби для протидії незаконній діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА