11:27 31.08.2016

Україна зможе обійтися без постачання вугілля із зони АТО

1 хв читати
Україна зможе обійтися без постачання вугілля із зони АТО

Україна змогла позбутися залежності від постачання вугілля антрацитової групи з неконтрольованих територій у зоні проведення антитерористичної операції (АТО), заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Якщо ще шість-сім місяців тому ми могли сказати, що без антрацитової групи із зони АТО ми не обійдемося взагалі, то на сьогодні, незалежно від того, буде постачання із зони АТО чи не буде взагалі, ми компенсуємо антрацитову групу з інших країн", - сказав він в ефірі телеканалу "112".

Міністр уточнив, що Україна може закуповувати вугілля в ПАР, Австралії, Новій Зеландії, Північній Америці, уточнивши, що основні постачання йдуть із ПАР.

Він нагадав, що донедавна енергобаланс країни передбачав постачання більше ніж 9 млн тонн вугілля антрацитової групи. За його словами, припинення постачання вугілля із зони АТО в травні-червні було пов'язане не лише із веденням бойових дій та нестачею рухомого складу, а й зі спробою показати енергозалежність України. Проте Міненерговугілля вдалося за рахунок модернізації генерації та енергомереж уникнути розвалу енергосистеми та віялових відключень.

"Якщо взагалі ми зараз не отримуватимемо вугілля із зони АТО, ми обійдемося", - ще раз наголосив І.Насалик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА