14:59 31.08.2016

Порошенко: Франція та Німеччина підтримали ініціативу України щодо припинення вогню з 1 вересня

2 хв читати
Порошенко: Франція та Німеччина підтримали ініціативу України щодо припинення вогню з 1 вересня

Партнери України в "Нормандському форматі" Німеччина і Франція підтримали ініціативу української сторони про встановлення "режиму тиші" на Донбасі з 1 вересня і наразі очікується рішення президента Росії Володимира Путіна, заявив глава Української держави Петро Порошенко.

"26 серпня, три дні тому, за моїм дорученням мої представники в Тристоронній контактній групі вийшли з ініціативою з 1 вересня оголосити режим припинення вогню. Сьогодні наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України, і зараз усі чекають відповіді від однієї людини, від Путіна, який несе відповідальність за агресію", - заявив П. Порошенко, відкриваючи дитячий садок у смт Мангуш, розташованому неподалік Маріуполя (Донецька обл.) у середу вдень.

Президент додав, що на сьогоднішні потрібні всі інструменти тиску на Росію, щоб встановився мир на Донбасі. "Щоб був виконаний компонент безпеки, були прибрані російські війська за кордон, була виведена техніка, був забезпечений безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ, були звільнені українські заручники, які зараз на окупованій території, виведені заборонені танки, артилерія, системи залпового вогню", - сказав П. Порошенко.

За його словами, в останні дні вперше за багато тижнів була використана система "Град". "Ми сподіваємося, що з 1 вересня замовкнуть гармати", - додав П. Порошенко.

Прес-секретар президента Святослав Цеголко у своєму акаунті в Твіттер повідомив, що під час відкриття відновленого дошкільного закладу П. Порошенко зазначив: "Нехай люди порівняють, як сьогодні живуть у Маріуполі та окупованому Донецьку".

Президент також наголосив, що "головна тема його візиту в Донецьку область - це мир".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Кількість загиблих унаслідок удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до п’яти

У рятувальних роботах на місці удару РФ по гіпермаркету в Харкові беруть участь шість екіпажів ТЧХУ

Генштаб: Кількість ворожих наступальних і штурмових дій зросла до 99, найбільше на куп'янському, покровському та курахівському напрямках

Унаслідок удару по центру Харкова постраждали 18 осіб, підліток у важкому стані

Президент Естонії: Найголовніше - зупинити російську військову машину

Кількість загиблих у результаті удару по будгіпермаркету в Харкові зросла до чотирьох

Кількість загиблих унаслідок удару по гіпермаркету в Харкові зросла до трьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА