15:59 31.08.2016

Відкриття в Маріуполі центру адмінпослуг намагалися зірвати, повідомив Порошенко

3 хв читати
Відкриття в Маріуполі центру адмінпослуг намагалися зірвати, повідомив Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив про спроби зірвати відкриття центру адміністративних послуг у Маріуполі (Донецька область).

"Комусь дуже не подобається наш запуск центру адмінпослуг, адже на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що все тут заміновано і президент не повинен сюди їхати", - заявив він у Маріуполі в середу, відкриваючи центр адміністративних послуг.

Крім того, за словами президента, розвідка доповіла про те, що "за 18 км противник вивів самохідні артилерійські установки", і це теж було спрямовано на зрив відкриття адмінцентру.

Згідно з довідковими даними, перший в Маріуполі Центр надання адміністративних послуг відкрився завдяки об'єднанню зусиль міської та обласної влади, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), групи "Метінвест" та Фонду розвитку Маріуполя.

Мультифункціональний центр зможе надавати жителям Маріуполя понад 150 видів послуг. Городяни зможуть оформити біометричні документи і закордонні паспорти, вирішити земельні, житлові та майнові питання. У маріупольців з'явиться можливість подати і отримати будь-які документи стосовно підприємницької діяльності та нерухомості та інші адміністративні дозвільні папери в одному місці.

Найближчим часом розпочне роботу візовий центр. Мешканці Маріуполя отримають можливість оформити візу в Іспанію, Грецію, Австрію, Чехію, Естонію, Литву, Угорщину, Данію, Словенію та Фінляндію, не виїжджаючи за межі міста.

Це перший проект, до реалізації якого в Маріуполі залучили таку кількість донорів. Група "Метінвест" інвестувала понад 10 млн грн на ремонтні, оздоблювальні роботи та систему відеоспостереження. Агентство США з міжнародного розвитку USAID вклало майже 6,4 млн грн у внутрішнє оснащення, меблі та ІТ-забезпечення. Компанія IDLO забезпечила консультаційну підтримку експертів з проектів Центру та супровід на всіх етапах реалізації. Фахівці GoGlobal розробили дизайн і проектно-кошторисну документацію. Навчанням персоналу займалася компанія "Київстар".

Місто надало приміщення і 300 тис. грн на благоустрій прилеглої пішохідної зони. З коштів обласного бюджету виділено субвенцію в розмірі 12 млн грн. Ці кошти розділені на кілька складових: на купівлю обладнання для організації видачі паспортів та ID-карт – 1,3 млн грн, на будівництво додаткового автомобільного паркінгу – 500 тис. грн, а на суму понад 10 млн грн виконають роботи з утеплення фасадів двох багатоквартирних будинків, що поблизу Центру.

Центр побудований в рекордно короткі терміни – всього за три місяці. Проект будівлі виконаний з урахуванням енергоефективних новинок: утеплено фасад, встановлено вузол рівномірного теплопостачання. Для освітлення використовуються світлодіоди, які в 10 разів економічніші від ламп розжарювання.

"Сьогодні ми побачили, як синергія співпраці бізнесу, влади і міжнародних організацій дає конкретні результати. Ми бачимо прагнення міської влади удосконалити роботу муніципальних органів і знайти важелі, які допоможуть викорінити корупцію. Тому до корпоративної програми соціальних інвестицій цього року ми долучили будівництво Центру надання адміністративних послуг у Маріуполі. У планах групи – продовжити співпрацю з містом, щоб зробити життя в ньому більш комфортним", - повідомив на відкритті центру гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА