17:10 31.08.2016

Держспецзв'язку видала атестат відповідності КСЗІ е-декларування

2 хв читати
Держспецзв'язку видала атестат відповідності КСЗІ е-декларування

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації видала атестат відповідності комплексної системи захисту інформації реєстру електронних декларацій і передасть його Національному агентству протидії корупції в середу 31 серпня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомив глава служби Леонід Євдоченко на брифінгу в середу.

"На сьогодні всі недоліки, допущені розробником, усунені фахівцями Держспецзв'язку... Ми визначили, що КСЗІ реєстру відповідає всім вимогам і атестат відповідності Дерспецзв’язку виданий і буде переданий у НАЗК сьогодні", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 31 серпня заявив, що Сертифікат безпеки для системи електронного декларування доходів буде переданий представникам Національного агентства з питань запобігання корупції в середу ввечері.

Міністр юстиції Павло Петренко припустив, що в закон про обов'язкове електронне декларуванні для чиновників можуть бути внесені зміни після того, як вони будуть узгоджені з експертами Європейської комісії.

23 серпня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду зажадав запустити електронне декларування активів чиновників з 1 вересня 2016 року і пригрозив звільненнями у разі зриву. "Моя мета – з 1 вересня запустити електронне декларування. Я вимагаю цього... Іншої дати, крім цього, немає", - сказав він і попередив про персональну відповідальність осіб, що відповідають за запуск електронного декларування.

Раніше уповноважені посадові особи заявили про запуск НАЗК системи електронного декларування з 15 серпня, незважаючи на відсутність необхідного атестата від Держспецзв'язку, що викликало негативну реакцію громадськості, зокрема "Transparency International Україна". Згодом перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова заявила, що до кінця серпня відбуватиметься усунення недоліків реєстру електронних декларацій, після чого його потрібно буде перезапустити, а подані декларації подати заново.

Голова комітету Верховної Ради з протидії корупції, депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв закликав чиновників поки не подавати електронні декларації, щоб не потурати шахраям", і боротися за виправлення ситуації, оскільки система декларування без сертифікації не є офіційним джерелом доказів для правосуддя.

Відповідно до закону про протидію корупції в 2016 році, розширені електронні декларації повинні подати в 60-денний термін після запуску системи е-декларування службові особи, які обіймають відповідальні та особливо відповідальні посади. Серед них, зокрема, президент і прем'єр-міністр з радниками і помічниками, члени Кабміну, заступники міністрів, члени Нацкомісії і АМКУ, голови ФДМ і НБУ та їхні заступники, народні депутати, а також особи, посади яких належать до посад державної служби категорії "А" або "Б", судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА