11:51 02.09.2016

Військові РФ дотримуються режиму тиші на Донбасі

2 хв читати
Військові РФ дотримуються режиму тиші на Донбасі

Противник загалом дотримується режиму припинення вогню на Донбасі, проте командири з'єднань та частин 1-го і 2-го армійських корпусів отримали дозвіл застосовувати артилерію в нічний час, якщо виявлять пересування підрозділів сил АТО.

"У цілому противник дотримувався режиму припинення вогню. Обстрілів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння не відмічено. Водночас командири з'єднань та частин 1-го, 2-го армійських корпусів отримали дозвіл на застосування артилерії у разі виявлення пересування підрозділів сил АТО в нічний час", - повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook у п'ятницю.

У зведенні зазначено, що противник продовжує вести розвідку сил АТО, а також надалі постачає військову техніку, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали з території РФ.

Що стосується втрат, то, за даними української розвідки, російське командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації прострочених артилерійських боєприпасів, що призводить до збільшення втрат особового складу.

"1 вересня під час "самопідриву" мінометної міни з партії "непридатних" боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м. Кунгур, Пермський край), отримали поранення два мінометники мінометної батареї 2-го мотострілкового батальйону 11-го окремою мотострілкового полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, зокрема старший навідник", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ГУР інформує про те, що посаду "начальника служби ракетно-артилерійського озброєння" 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) займає майор ЗС РФ Сергій Тихонов (позивний "Старий").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА