14:41 03.09.2016

ЗСУ проводять у вересні збори резервістів на території 5 областей

1 хв читати
ЗСУ проводять у вересні збори резервістів на території 5 областей

Масштабні збори резервістів проходять у Збройних силах України: перший етап заплановано на 3-15 вересня, другий – 12-24 вересня.

"Протягом вересня залучать 9 бригад всіх оперативних командувань в 5 областях. Будуть задіяні понад 8000 резервістів, 10% з них – офіцери. Збори відбуватимуться у два етапи: перший - 3-15 вересня, другий - 12-24 вересня", - повідомляє прес-служба Міністерства оборони України в суботу.

Резервістів під час зборів заборонено залучати до нарядів, господарських робіт, стройової підготовки тощо. "Час зборів буде максимально використано для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів", - зазначають у Міноборони.

Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь сформовані з діючих військовослужбовців та резервістів змішані підрозділи.

"Головна мета навчань - відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву у разі відвертої агресії", - наголосили в оборонному відомстві.

За інформацією Міноборони, наразі в Україні близько 85 тис. резервістів. Це люди, які відслужили один рік по мобілізації, брали участь в АТО, тепер їх запрошують на військові збори для підтримки рівня професійної підготовки і підвищення бойової виучки. За попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові в будь-який момент стати на захист Батьківщини і прибути за викликом у військові частини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА