13:00 04.09.2016

За добу в зоні АТО не поранений жоден український військовослужбовець

2 хв читати
За добу в зоні АТО не поранений жоден український військовослужбовець

Протягом минулої доби, 3 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції не постраждав жоден український військовослужбовець, заявляє спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український солдат не загинув і не дістав поранення", - сказав А.Лисенко на брифінгу в неділю в Києві.

Він зазначив, що з моменту укладення домовленості про перемир'я з 1 вересня, ініційованому президентом України Петром Порошенком, ситуація в зоні проведення АТО стабільна і загиблих немає вже три доби поспіль.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається стабільною. Третю добу поспіль жоден український воїн не загинув, а кількість порушень режиму припинення вогню з боку ворога залишається низькою", - зауважив А.Лисенко.

Спікер АП також зазначив, що бойовики з 1 вересня включно жодного разу не застосували важкого озброєння.

Водночас, за його словами, повна тиша за минулу добу зберігалася лише на луганському напрямку, а в Донецькій області в суботу було зафіксовано 16 обстрілів із боку незаконних збройних формувань: 7 на донецькому і 9 на маріупольському напрямках.

"На донецькому напрямку бойовики здійснювали збройні провокації лише поблизу Авдіївки і Верхньоторецького. Всі провокації були з легкої зброї, і кожна тривала від 5 до 15 хвилин", - розповів А.Лисенко.

На маріупольському напрямку, за його словами, ворожі провокації були в м. Мар'їнка і Красногорівка. "Бойовики застосовували виключно стрілецьку зброю. Також поодинокі провокації з боку ворога були в районі Водяного і Гнутового", - поінформував спікер АП.

При цьому А.Лисенко констатував перемир'я "по всій лінії фронту протягом доби".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА