13:54 06.09.2016

Фірташа на посту голови Федерації роботодавців України змінив його заступник Олійник

3 хв читати
Фірташа на посту голови Федерації роботодавців України змінив його заступник Олійник

Новим головою Федерації роботодавців України (ФРУ) став голова наглядової ради ВАТ "Ветропак Гостомельський склозавод" і президент Асоціації підприємств скляної промисловості Дмитро Олійник, який змінив на цій посаді бізнесмена Дмитра Фірташа, який з березня 2014 року очікує в Австрії остаточного рішення про його екстрадицію до США.

Як зазначено в повідомленні ФРУ, нове керівництво організації було обране у вівторок більшістю голосів керівного органу об'єднання - радою Федерації, до складу якої входить 52 керівники галузевих і територіальних організацій бізнесу.

Д. Олійник в 2010-2011 рр. вже очолював ФРУ, а з кінця 2011 року, коли керівником об'єднання був обраний Д.Фірташ, і дотепер був заступником глави ФРУ з економічних питань.

Заступниками нового керівника ФРУ також були обрані глава наглядової ради ПрАТ "Єврокар", голова Федерації роботодавців автомобільної галузі Олег Боярин, генеральний директор АТ "СКФ Україна", голова Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський, почесний президент концерну NICMAS, голова Федерації роботодавців машинобудівної промисловості Григорій Дашутин, почесний президент ІГ "УПЕК", голова об'єднання організацій роботодавців Харківської області Анатолій Гіршфельд, голова Федерації роботодавців Києва Андрій Антонюк і голова Сумського обласного об'єднання організацій роботодавців Євген Лапін.

Було обрано новий склад президії ради ФРУ: 15 власників великих промислових підприємств і керівників галузевих об'єднань, який здійснюватиме стратегічне керівництво діяльністю організації.

Федерація роботодавців України заснована в 2002 році і об'єднує понад 80 галузевих і територіальних організацій роботодавців, представляючи інтереси близько 8500 підприємств, які, за розрахунками самої організації, загалом генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн осіб.

ФРУ також є однією із сторін створеної в 2005 році Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР). Мета цього органу - надати консолідовану позицію роботодавців, уряду і профспілок щодо трудових, соціальних і економічних питань. Зокрема, наприкінці серпня цього року ФРУ спільно з Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України (ФПУ) уклала Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин у країні на 2016-2017 рр.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Д.Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року на запит влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не полишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей самий суд відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Д.Фірташа в цю країну.

Бізнесмен по закінченні судового процесу щодо його екстрадиції до США заявив журналістам у Відні про наміри повернутися в Україну і, за його словами, чекав для цього завершення усіх необхідних процедур.

Міністр внутрішніх справ А.Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС спрямувало Д.Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України.

Наприкінці листопада А.Аваков також заявив, що Д.Фірташ буде затриманий у разі свого повернення в Україну у зв'язку з відповідним зверненням Міністерства юстиції США.

Після цього Д.Фірташ вирішив відкласти повернення, анонсоване раніше на 2 грудня 2015 року, для участі в з'їзді Федерації роботодавців України.

У серпні цього року українським бізнесмену відмовили в Конституційному суді Австрії в розгляді клопотання про неконституційність угоди про екстрадицію між Австрією і США, таким чином знявши перешкоду для розгляду судом апеляційної інстанції скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким в екстрадиції Д.Фірташа в США було відмовлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА