17:17 06.09.2016

Міністр юстиції Кіпру пообіцяв Луценку прискорити розгляд пріоритетних запитів Києва

1 хв читати
Міністр юстиції Кіпру пообіцяв Луценку прискорити розгляд пріоритетних запитів Києва

Генеральний прокурор України Юрій Луценко та міністр юстиції і громадського правопорядку Кіпру Іонас Ніколау на зустрічі у вівторок у Нікосії обговорили виконання клопотань правоохоронних органів про правову допомогу в кримінальних провадженнях, повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Республіка Кіпр є одним із лідерів серед держав за кількістю запитів, надісланих українськими органами слідства протягом останніх двох років. Ці клопотання насамперед стосуються проваджень щодо економічних злочинів, вчинених представниками влади режиму Януковича. Їх виконання може суттєво допомогти повернути вкрадені у нашої держави кошти", - сказав Ю.Луценко.

У свою чергу І.Ніколау запевнив, що компетентні органи Кіпру всіляко сприятимуть українським слідчим в отриманні необхідної інформації.

"Кіпрська сторона також пообіцяла максимально прискорити розгляд низки найбільш пріоритетних запитів української сторони про правову допомогу у ключових кримінальних провадженнях. З цією метою учасники зустрічі домовились визначити представників обох відомств, відповідальних за оперативний та безпосередній обмін інформацією із зазначених питань", - йдеться в повідомленні.

Одним із прикладів успішної співпраці держав у цій сфері є нещодавнє блокування компетентними органами Кіпру за клопотанням Генпрокуратури України $2,2 млн, що належать фігуранту одного з актуальних розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв вважає не до кінця грамотною і виваженою політику мобілізації представників української культури

Від початку повномасштабної війни 13% закладів культури в Україні припинили свою діяльність - Карандєєв

Затримано ексгендиректора харківського оборонного підприємства, який розкрадав держкошти на ремонті військової техніки, - СБУ

Зеленський доручив спростити процедуру видачі документів на зруйноване житло в прифронтових регіонах - нарада в Донецькій області

Середня вартість навчання однієї людини творчої професії для держави становить 2 млн грн - Карандєєв

В Україні через бойові дії та з інших причин без світла 466 населених пунктів - "Укренерго"

Від початку повномасштабної війни сфера культури України втратила 18% працівників - Карандєєв

Генштаб ЗСУ: На покровському напрямку від початку доби відбулося 13 бойових зіткнень, шість атак відбито

Зеленський вручив держнагороди військовослужбовцям ЗСУ, які воюють на покровському напрямку

До 2030 року Молдова стане членом ЄС - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА